Θέμα ηγεσίας και συνεδρίου στη Νέα Δημοκρατία θέτει η βουλευτής του κόμματος, Ντόρα Μπακογιάννη λέγοντας ότι το κόμμα πρέπει να αναπροσαρμόσει την πολιτική του.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» η κυρία Μπακογιάννη τόνισε ότι «η ΝΔ οφείλει το ταχύτερο δυνατόν να αναπροσαρμόσει την πολιτική της στην πραγματικότητα» προσθέτοντας:

Βγαίνουμε από μια βαριά ήττα, είναι βέβαιο ότι δεν μπορούμε να μείνουμε έτσι, είναι βέβαιο ότι δεν πρέπει να στρουθοκαμηλίσουμε, είναι επίσης βέβαιο ότι αν προσπαθήσουμε να δικαιωθούμε ο καθένας μας προσωπικά θα πάρουμε το κόμμα και θα το κάνουμε ΠΑΣΟΚ άρα είναι βέβαιο ότι χρειαζόμαστε μια συλλογική νέα προσπάθεια. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κεντροδεξιό κόμμα με την διαδικασία ενός συνεδρίου που θα ζητηθεί η γνώμη της οργανωμένης βάσης της ΝΔ. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να ερωτηθούν, να παρουσιαστούν οι διαφορετικές προτάσεις, να ψηφιστούν και να πάρει το δρόμο της η ΝΔ με νέα πρόσωπα, νέα ηγεσία και νέο πρόγραμμα. 

Για το συνέδριο είπε ότι «δεν έχει προγραμματιστεί γιατί ο πρόεδρος του κόμματος ακόμα το αρνείται. Το ζητάμε, θα το επιδιώξουμε, θα δώσουμε μια μάχη για αυτό διότι κακά τα ψέματα τα κόμματα στην αντιπολιτευση κινδυνεύουν από δύο πράγματα από την αυτονόητη ανάγκη της δικαίωσης πλην όμως ο κόσμος δεν έρχεται να ψηφίσει κατι που καταψήφισε πριν τέσσερις μήνες άρα πρέπει να κάνεις εσύ την αλλαγή που χρειάζεται για να μπορέσεις να ξανά απευθυνθείς στην κοινωνία. Επειδή οι εξελίξεις τρέχουν πάρα πολύ νομίζω ότι πρέπει να επιταχύνουμε και εμείς».

Ερωτηθείσα για την εμπιστοσύνη που προέκυψε προς το πρόσωπο του κ. Σαμαρά από την Κ.Ο. της ΝΔ σχολίασε:

Πώς προέκυψε αυτό; Δεν μετρήθηκε ποτέ, δεν μπήκε σε κανενός είδους κάλπη και ούτε πρόκειται κανένας να προσβάλει τον κ. Σαμαρά του οποίου όλοι αναγνωρίζουμε ότι έκανε μια πάρα πολλή μεγάλη προσπάθεια κατά την διάρκεια του κυβερνητικού έργου, αγωνίστηκε πολύ… 

Για το πώς θα επιδιώξει τη διεξαγωγή συνεδρίου είπε: «Αφήστε να έχω και εγώ κάποια όπλα στην φαρέτρα μου, υπάρχουν τρόποι και υπάρχουν διαδικασίες και υπάρχει πάνω από όλα η ελπίδα της πειθούς.  Συναντήσεις όπως ξέρετε γίνονται, προβληματισμός υπάρχει διάχυτος, οι συνάδελφοι γυρίσανε από τις εκλογικές τους περιφέρειες έχουν μια πλήρη εικόνα άρα αφήστε το, θα δούμε».