«Το ενδεχόμενο να μην κλείσει μια διαπραγμάτευση υπάρχει πάντα», δήλωσε ο Αλέκος Καλύβης. Ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τελικά θα υπάρξει συμφωνία με της κυβέρνησης με τους εταίρους.

Μιλώντας στον Real Fm και την εκπομπή των Τάκη Χατζή και Μάκη Γεωργίου, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «πάντα στις διαπραγμάτευσεις, ο καθένας χρησιμοποιεί τα όπλα του και μέσα σε αυτά είναι και η όξυνση».

«Υπάρχουν αντιφατικές δηλώσεις και κλιμάκωση της κατάστασης, νομίζω όμως ότι αν υπάρχει λογική, που φαντάζομαι ότι υπάρχει, θα υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία. Τα μεγάλα ζητήματα θα μετακυλιστούν στη διαπραγμάτευση του Ιουνίου», πρόσθεσε και επεσήμανε: «Δεν λέω ότι επειδή έχουμε κόκκινες γραμμές εμείς, θα τις υιοθετήσουν και οι άλλοι». 

Σε άλλο σημείο, ο κ. Καλύβης ανέφερε πως δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο χρόνου, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να κάνει πίσω στο θέμα των εργασιακών και του ασφαλιστικού.

«Κανείς δεν λέει ότι το ασφαλιστικό δεν έχει πρόβλημα, αλλά οι λύσεις που έχουν εφαρμοστεί δεν το έχουν λύσει», σημείωσε.

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία είπε:

Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει φόβος από την πλευρά των αντιπάλων, αλλά ο καθένας καταλαβαίνει ότι η πίεση δεν είναι από μία πλευρά. Αν προκύψει πρόβλημα, θα είναι όλης της χώρας.

Όσον αφορά στο αν υπάρχουν χρήματα στα κρατικά ταμεία, ο κ. Καλύβης σημείωσε:

Απ΄ότι είδα είχαμε αύξηση των εσόδων τον Μάρτιο. Να παίρνουμε τη θετική πλευρά.

Σε ερώτηση αν μπορεί στην Ελλάδα να εφαρμοστεί ένα σενάριο Κύπρου, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:

Στην περίπτωση της Κύπρου, η ηγεσία της ενέδωσε στον εκβιασμό. Εμείς έχουμε τη θέση ότι δεν θα ενδώσουμε στους εκβιασμούς και θα πιέσουμε όσο μπορούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Τέλος, σχετικά με τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Καλύβης είπε: 

Δεν έχω ακούσει τις δηλώσεις του, έχω άλλες προτεραιότητες. Δεν έχω φτάσει ακόμα στον κ. Παπανδρέου.