Σε τεχνικό επίπεδο βρίσκονται ακόμα οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Σε δηλώσεις του στο Bloomberg τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις εξελίσσονται με πολύ αργό ρυθμό και δεν οδηγούν πουθενά και κάλεσε την ελληνική πλευρά να εντείνει τις προσπάθειές της.

Ο Ντομπρόβσκις τόνισε ότι «επί του παρόντος, υπάρχει κάποια πρόοδος, αλλά δυστυχώς αυτές οι διαπραγματεύσεις κινούνται αργά, ο χρόνος είναι περιορισμένος και υπάρχει πολύ έδαφος που πρέπει να καλυφθεί». 

Παράλληλα, επέρριψε τις ευθύνες της καθυστέρησης στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε ένα αργό ξεκίνημα στις διαπραγματεύσεις. «Αφιερώθηκε σε συζητήσεις... Τις τελευταίες εβδομάδες, βλέπουμε μια πιο έντονη δραστηριότητα, αλλά εξακολουθούν οι συζητήσεις αυτές να είναι πολύ αργές και πολύ περίπλοκες», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος στo Eurogroup που θα πραγματοποοιηθεί στη Ρίγα στις 24 Απριλίου, εκτίησε ότι θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για να υπάρξει ένας απολογισμός των διαπραγματεύσεων και τόνισε ότι «υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν, αν θέλουμε να επιτύχουμε ουσιαστική πρόοδο έως το τέλος Απριλίου».

Στο ερώτημα αν υπάρχει δυνατότητα εκταμίευσης δόσης των 7,2 δισ. ευρώ της, σημείωσε ότι «στην πραγματικότητα εξαρτάται από το πόσο γρήγορα η ελληνική πλευρά μπορεί να ενεργήσει». 

«Είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε γρήγορα. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε το συνολικό πλαίσιο. Το πλαίσιο είναι εκεί... Είναι σημαντικό για την ελληνική πλευρά να εντείνει τις προσπάθειές της», διεμήνυσε.