«Επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας δεν υπήρχε αυτή η κατάσταση» δήλωσε η Σοφία Βούλτεψη, σχετικά με τις καταλήψεις.

Μιλώντας στον Real Fm και την εκπομπή των Τάκη Χατζή και Μάκη Γεωργίου, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε:

Όλα αυτά τα είχαμε προβλέψει. Δεν υπήρχε αυτή η ανομία και οι τόσες καταλήψεις. Δεν υπήρχε αυτή η κατάσταση με το μεταναστευτικό, ούτε μας υποβάθμιζαν οι διεθνείς οίκοι, ούτε μειώνονταν οι κρατήσεις. 

«Τι μας λένε τώρα; Ότι έχει τελειώσει η λιτότητα; Υπάρχει μεγαλύτερη ύφεση από αυτή που υπάρχει τώρα; Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει βαρύτερη λιτότητα απ΄ότι πριν, γιατί πλέον δεν υπάρχει η προοπτική ότι μπορεί να αλλάξει κάτι», υπογράμμισε η κυρία Βούλτεψη.

Σε άλλο σημείο, όσον αφορά στις δημοσκοπήσεις, η βουλευτής της ΝΔ επικαλέστηκε μια φράση του Παναγιώτη Λαφαζάνη από το 2010, ο οποίος αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που έδειχναν ψηλά τον Γιώργο Παπανδρέου, είχε σχολιάσει «Καινούριο είναι το κόσκινο, ψηλά είναι κρεμασμένο».

Η κυρία Βούλτεψη τόνισε ότι «ο λαός μας έχει υποστεί πολλά, αλλά πιστεύω ότι βρισκόταν στο τέρμα αυτής της πορείας. Αυτή τη στιγμή έχει σταματήσει» και πρόσθεσε πως «δεν ψήφισε ο λαός, αλλά 1 στους 3, κι αυτοί που ψήφισαν δεν έδωσαν την εντολή για ρήξη και έξοδο από το ευρώ».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, ανέφερε ότι πάντα υπάρχει η πρώτη φορά και κάλεσε την κυβέρνηση να μην διανοηθεί να το κάνει, γιατί δεν έχει τέτοια εντολή.

Ακόμη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επί 2,5 μήνες ασχολείται με λέξεις και βαφτίζει όπως θέελι τη διαπραγμάτευση, «κοροϊδεύοντας τον κόσμο».

Τέλος, η Σοφία Βούλτεψη υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα αλλάξει το αφήγημά της. «Το ίδιο είχαμε και πριν τις εκλογές, γιατί η χώρα κινδυνεύει και δεν μπορούν να υπόσχονται πράγματα που δεν μπορούν να κάνουν», σημείωσε.