«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει δεχτεί καθυστέρηση πληρωμής εδώ και τριάντα χρόνια» ανέφερε η διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ, σχολιάζοντας εμμέσως πλην σαφώς το σχετικό δημοσίευμα των Financial Times.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, η Λαγκάρντ σημείωσε ακόμα πως οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των δόσεων από την Ελλάδα είναι μια πορεία δράσης που δεν συνιστάται στην τρέχουσα κατάσταση, και πρόσθεσε πως το ΔΝΤ «ουδέποτε έχει λάβει δόση με καθυστέρηση από αναπτυγμένη χώρα».

«Μία τέτοια καθυστέρηση», συνέχισε, «θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως “πρόσθετη χρηματοδότηση” για την εν λόγω χώρα».

Η Λαγκάρντ είπε ακόμα πως το ΔΝΤ θα κάνει ότι είναι δυνατό ώστε να διασφαλίσει πως ο δανεισμός από το Ταμείο είναι ασφαλέστερος δρόμος για να υιοθετήσει κάποιος.  

Η διευθύντρια του ΔΝΤ τόνισε ακόμα πως η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται προς την κατεύθυνση της βελτίωση των βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων οικονομικών προοπτικών της και συνέχισε:

Θέλουμε να αποκαταστήσουμε τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας (...) και ελπίζω πως όλοι όσοι εμπλέκονται (σ.σ. στις διαπραγματεύσεις) θα συνεχίσουν να εργάζονται με πιο γρήγορους ρυθμούς.