Να αφήσει τα λόγια και να άρει την αβεβαιότητα, υλοποιώντας τη συμφωνία που υπέγραψε καλεί την κυβέρνηση η Άννα Ασημακοπούλου, υπεύθυνη του Τομέα Δημοσιονομικής Πολιτικής της ΝΔ. 

Με αφορμή τις ανακοινώσεις του αναπληρωτη υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με δική της ευθύνη έχει στεγνώσει από ρευστότητα την πραγματική οικονομία και ότι τα αποθέματα έχουν συρρικνωθεί. 

Παράλληλα, παραθέτει αναλυτικά οικονομικά στοιχεία, υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα συγκράτησης δαπανών τα είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση Σαμαρά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Άννας Ασημακοπούλου:

Σήμερα, ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Δ. Μάρδας, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στην οποία:

1ον. Εξήγγειλε διάφορες πρωτοβουλίες συγκράτησης των δαπανών του Δημοσίου. Μόνο που «ξέχασε» να αναφέρει ότι, τις περισσότερες από αυτές, τις είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση Α. Σαμαρά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε τις είχε καταψηφίσει (όπως π.χ. την αναμόρφωση του Δημοσίου Λογιστικού), είτε δεν τις υποστήριξε (όπως π.χ. τον εξορθολογισμό των οδοιπορικών εξόδων και του λοιπού μη-μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο). Αναφορικά με την ανακοίνωση προθέσεων για μείωση των δαπανών στέγασης, υπενθυμίζουμε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε θεσμοθετήσει περικοπές στα καταβαλλόμενα από φορείς του Ελληνικού Δημοσίου μισθώματα, από 10% έως και 25% ανάλογα με το ύψος του μισθώματος, εξοικονομώντας 15-17 εκατ. ευρώ περίπου.

2ον. Παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει προχωρήσει σε εσωτερική στάση πληρωμών με αποτέλεσμα να αυξηθούν σημαντικά οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου, «στεγνώνοντας» την πραγματική οικονομία. Πληρώνει η κυβέρνηση στο εξωτερικό, αλλά «ξεχνάει» να κάνει το ίδιο και στο εσωτερικό της χώρας…

3ον. Αναγνώρισε την αδυναμία της κυβέρνησης να συμφωνήσει με τους εταίρους της χώρας και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2015. Για το λόγο αυτό, όχι μόνο επιβεβαίωσε ότι έχει «στραγγίσει» τη ρευστότητα από τους φορείς της γενικής κυβέρνησης, αλλά απείλησε μάλιστα ότι θα καταστεί υποχρεωτική δια νόμου η δέσμευση των διαθεσίμων όλων των κρατικών φορέων, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών ταμείων, από την κυβέρνηση

Επειδή, με ευθύνη της κυβέρνησης, η πραγματική οικονομία έχει στεγνώσει από ρευστότητα και τα αποθέματα της οικονομίας έχουν συρρικνωθεί, καλούμε την κυβέρνηση να αφήσει τα πολλά λόγια, να άρει την αβεβαιότητα και να υλοποιήσει τη συμφωνία που υπέγραψε. Κάθε μέρα που περνάει ο λογαριασμός ανεβαίνει και τα διαθέσιμα της υπομονής των Ελλήνων εξαντλούνται.