Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Αφορμή στάθηκε απαξιωτική αναφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού στον Χαρίλαο Φλωράκη.

«Επειδή βρέθηκε ένας οπαδός, ένας φίλος, οτιδήποτε της Χρυσής Αυγής να κάνει ένα έγκλημα, φταίει συλλήβδην η κοινοβουλευτική ομάδα, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, είμαστε όλοι φυλακή. Αυτό σας βόλευε όλους. Τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής γιγαντώνονταν και γι΄ αυτό μας βάλατε μέσα», είπε ο Γιάννης Λαγός και σχολιάζοντας αναφορά στο ότι ο Χαρίλαος Φλωράκης ήταν μεγάλη μορφή της Αριστεράς είπε:

Το ακούσαμε και αυτό. Ότι πολέμησε για την ισότητα και τη δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Εμένα θα μου επιτρέψετε να έχω άλλη άποψη. Ο Χαρίλαος Φλωράκης ήταν ο καπετάν Γιώτης του ΕΑΜ ΕΛΑΣ Μελιγαλάς που κατέσφαξε Έλληνες πατριώτες.

Έντονη ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη που τόνισε πως «η ΧΑ είναι ναζιστική, εγκληματική οργάνωση, από την ίδια της την ιδεολογία».

«Πρώτα από όλα χωρίζει τους ανθρώπους, σε άριους και κατώτερους, ανάλογα με τα χρώματα, τη θρησκεία με τον πολιτισμό και που έχει στόχο -μη κοιτάτε τώρα που δεν τολμάνε να τα πούνε, όταν είναι αλλού τα λένε- να αφανίσει οτιδήποτε είναι εναντίον αυτού που υποστηρίζουν και να εδραιώσουν τη νέα τάξη πραγμάτων όπως την ονειρευόταν ο ίδιος ο Χίτλερ που τον είχαν ευαγγέλιο και δεν έχουν το θάρρος τώρα να το υπερασπιστούν» συνέχισε ο κ. Παφίλης και πρόσθεσε:

Είναι εγκληματική οργάνωση γιατί έκανε εγκλήματα και τα καθοδηγούσε τα εγκλήματα.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις «ασκήσεις με μαχαίρια» χρυσαυγιτών βάρος μεταναστών, των εργατών στο Πέραμα λέγοντας:

Τώρα, τόνισε, μπροστά στη δίκη τη στρίβουν και προσπαθούν να παραστήσουν τις αθώες περιστερές.

Τέλος, απαντώντας στην επίθεση της Χρυσής Αυγής υποστήριξε:

Ποιοι μιλούν σε αυτό τον τόπο; Όταν η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και εμείς, πολεμάγαμε τους Γερμανούς, αυτών οι πρόγονοι ήταν ταγματασφαλίτες. Ποιο ήταν το βασικό τους σύνθημα. Δόξα και τιμή στους χίτες και τους ταγματασφαλίτες. Τι ήταν οι ταγματασφαλίτες; Δεν ήταν συνεργάτες των Γερμανών; Είναι απόγονοι πολιτικοί των κουκουλοφόρων της εποχής. Αυτοί φορούσαν κουκούλα. Κανένας λαϊκός αγωνιστής δεν φόρεσε ποτέ κουκούλα.