Με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, συναντήθηκε Ουάσινγκτον, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, όπως έγινε γνωστό από παράγοντες του ΥΠΟΙΚ.

Η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στην Ουάσινγκτον, «πήγε πάρα πολύ καλά», δήλωσαν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Η συνάντηση, διάρκειας 45 λεπτών, πραγματοποιήθηκε στην σκιά των δηλώσεων που έκανε σήμερα η  διευθύντρια του ΔΝΤ, η οποία διεμήνυσε ότι ποτέ το Ταμείο δεν έχει δεχθεί από καμία ανεπτυγμένη χώρα να καθυστερήσει την αποπληρωμή δόσης. Νωρίτερα, δημοσίευμα των FT ανέφερε ότι η Ελλάδα υπέβαλε αίτημα στο Ταμείο να μεταφερθεί λίγο αργότερα η αποπληρωμή της δεύτερης δόσης που πρέπει να καταβληθεί τον Μάιο, υποστηρίζοντας ότι «έφαγε πόρτα» από την κ. Λαγκάρντ, η οποία αρνήθηκε τέτοια συζήτηση. 

Ο κ. Βαρουφάκης βρίσκεται στην αμερικανική πρωτεύουσα ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας και πρόκειται αύριο να συναντηθεί και με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου και τον ομόλογό του της Ιταλίας, Πιέρ Κάρλο Παντοάν.