Να μην ρίχνει η κυβέρνηση το «μπαλάκι» στους δήμους, τόνισε ο Γιώργος Πατούλης στην έκτακτη συνδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ για το μεταναστευτικό, παρουσία της αρμόδιας υπουργού Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Ο κ. Πατούλης ξεκαθάρισε:

Η αυτοδιοίκηση θα βοηθήσει εφόσον υπάρξει από την πλευρά της Κυβέρνησης ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο για το μεταναστευτικό. Δεν είναι λύση η μετάθεση του προβλήματος, πετώντας το "μπαλάκι" στους δήμους.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε επίσης ότι «δεν είναι δυνατόν οι πόροι των δήμων που χρησιμοποιούνται σήμερα για τη στήριξη των κοινωνικών δομών, όπως τα ΚΑΠΗ, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα κοινωνικά παντοπωλεία κ.λπ., να δοθούν για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Η Κυβέρνηση πρέπει να αναζητήσει χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια».

Λίγο πριν βέβαια η αρμόδιος υπουργός για τη μεταναστευτική Πολιτική έκανε έκκληση στους δημάρχους να υποδείξουν μικρούς και κλειστούς χώρους προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, αλλά και χώρους για τη δημιουργία μόνιμων κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας.

Παράλληλα ζήτησε από τους δήμους να συμβάλλουν με δικούς τους πόρους και προσωπικό, ώστε να λειτουργήσουν αρχικά οι προσωρινοί χώροι φιλοξενίας.