Βούτσης: Δεν υπάρχουν δικοί σας και δικοί μας νεκροί - Όχι στη λογική εμφυλίου

Βούτσης: Δεν υπάρχουν δικοί σας και δικοί μας νεκροί - Όχι στη λογική εμφυλίου

Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Απαντήσεις στην έντονη κριτική που ασκήθηκε στη κυβέρνηση για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που αφορούν στην αποφυλάκιση του Σ. Ξηρού από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο Νίκος Βούτσης, είπε πως «δεν υπάρχουν δικοί σας και δικοί μας εχθροί, δεν υπάρχουν δικοί σας και δικοί μας νεκροί». Όπως είπε, θα αποτραπεί με λόγια και πράξεις, η λογική του εμφυλίου που καλλιεργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, υπογραμμίζοντας πως η προηγούμενη κυβέρνηση νομοθετούσε καθ’ υπαγόρευση ακροδεξιών αντιλήψεων. « Για να καταλάβουμε αν σήμερα η χώρα ζει μέρες ανομίας ή αν βγαίνουμε αποφασιστικά από αυτή τη πενταετία όπου η λιτότητα και ο κοινωνικός αποκλεισμός συνυφασμένος με αντιδημοκρατικές διαδικασίες», είπε ο υπουργός, τονίζοντας ότι η λογική της προηγούμενης κυβέρνησης ηττήθηκε πολλαπλά.

«Εμείς έχουμε δώσει εξετάσεις στο δημόσιο χώρο και ξέρετε όλοι ποιοι είμαστε και τι κάναμε. Έχουμε ευαισθησία που δεν είναι α λα καρτ», συμπλήρωσε και έκανε λόγο για άκρως διχαστικές θέσεις που κατατέθηκαν από την αντιπολίτευση.

Από κει και πέρα ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του Ευ. Βενιζέλου, χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη κινδυνολογία. Μάλιστα κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να πει ανοιχτά τη θέση του για το αν η κυβέρνηση θα πρέπει να ακολουθήσει τις επιταγές των δανειστών και να μειώσει συντάξεις και μισθούς καθ’ υπαγόρευση του κ. Σόιμπλε.

 

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο