Δημοσίευμα που εμφάνιζε τον τότε πρόεδρο του Συνασπισμού, Νίκο Κωνσταντόπουλο μαζί με τον νυν αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπαλάφα, να επισκέπτονται το Στρατώνι Χαλκιδικής προκειμένου να δείξουν την αλληλεγγύη τους τους στους εργαζόμενους των μεταλλείων χρυσού της περιοχής, κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που αφορά τη δεκαετία του 90’ οι δύο άντρες ζητούσαν από την τότε κυβέρνηση να μην χάσουν τις δουλειές τους οι εργαζόμενοι της TVX, που στη συνέχεια πουλήθηκε στην Eldorado (τα έχει ως και σήμερα).

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος κατηγόρησε μάλιστα την Πρόεδρο της Βουλής ότι κλείνει το μάτι στη Χρυσή Αυγή, καθώς όπως είπε σε αντίθεση με την αντίδρασή της σε παλαιότερη αναφορά του κ. Σαμαρά στον όρο λαθρομετανάστες, δεν αντέδρασε καθόλου από την έδρα, όταν ο Γ. Λαγός τον επανέλαβε.

Απαντώντας η κ. Κωνσταντοπούλου, ξεκαθάρισε ότι κάθε σχετική αναφορά είναι ρατσιστική ανεξάρτητα από το πρόσωπο το οποίο την εκφράζει.

Π.Τ.