Την ικανοποίησή του για τη λήξη της κατάληψης στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ, μετά 19 ημέρες, εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης. «Η κυβέρνηση λειτούργησε με ψύχραιμο τρόπο στο ΕΚΠΑ, χωρίς τυμπανοκρουσίες» κάνοντας λόγο για «καλοθελητές που διογκώνουν για τους δικούς τους λόγους τέτοια ζητήματα.

«Το ζήτημα θα πέρναγε σχεδόν απαρατήρητο αν δεν το διόγκωναν οι καλοθελητές» υποστήριξε στον ΑΝΤ1 ο Πάνος Σκουρλέτης

Παρέπεμψε δε στην πανεπιστημιακή κοινότητα για την επίλυση τέτοιων ζητημάτων: «Το θέμα (των καταλήψεων) θα λυθεί αν η πανεπιστημιακή κοινότητα (καθηγητές, φοιτητές υπάλληλοι) πάρει την κατάσταση στα χέρια της όπως γινόταν στα χρόνια που ήμουν εγώ φοιτητής». 

Δήλωσε ακόμη ότι αποτελεί «επιτυχία της κυβέρνησης η αποκατάσταση του ασύλου, το οποίο είναι διαχρονική δημοκρατική κατάκτηση και το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση κατήργησε λόγω ιδεολογικών αγκυλώσεων». 

«Είδαμε μία κατάληψη η οποία αφορούσε 14 ανθρώπους. Αυτή η κίνηση δεν είχε στην παραμικρή της στιγμή τη στοιχειώδη συναίνεση, έστω του χώρου από τον οποίο προέρχονται αυτοί οι οποίοι κινητοποιήθηκαν» πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας. 

Όσον αφορά τη χθεσινή (Πέμπτη) δήλωση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα για τα τέσσερα σημεία διαφωνίας με τους πιστωτές, ο υπουργός ανέφερε ότι «αποκαθιστά τα πράγματα όπως είναι».

Σχετικά με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος ο υπουργός τόνισε ότι «είναι σαφής η δέσμευσή μας για την κατάργησή της».