current views are: 1

17 Απριλίου 2015
Δημοσίευση08:11

Τρεις υπουργοί καθότανε στον… ήλιο και λιαζότανε κι ο Τσίπρας… βουρλιζότανε

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εμφανίστηκε αισιόδοξος για συμφωνία με τους εταίρους- δανειστές ως το τέλος του μήνα με δήλωσή του στο Reuters,  σημειώνοντας ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, αλλά και τέσσερα σημεία, στα οποία εξακολουθεί να υπάρχει πολιτική διαφωνία.

Δημοσίευση 08:11’
αρθρο-newpost

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εμφανίστηκε αισιόδοξος για συμφωνία με τους εταίρους- δανειστές ως το τέλος του μήνα με δήλωσή του στο Reuters,  σημειώνοντας ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, αλλά και τέσσερα σημεία, στα οποία εξακολουθεί να υπάρχει πολιτική διαφωνία.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εμφανίστηκε αισιόδοξος για συμφωνία με τους εταίρους- δανειστές ως το τέλος του μήνα με δήλωσή του στο Reuters,  σημειώνοντας ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, αλλά και τέσσερα σημεία, στα οποία εξακολουθεί να υπάρχει πολιτική διαφωνία. Τα σημεία αυτά είναι οι εργασιακές σχέσεις, το ασφαλιστικό, η αύξηση του ΦΠΑ και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. 

Λίγες ώρες αργότερα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στο Ινστιτούτο Brookings στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι μόλις οι θεσμοί διαπιστώσουν κάποια πρόοδο στην Ελλάδα, θα δοθεί το πράσινο φως για να εκταμιευτούν τα χρήματα. 
Από το ίδιο βήμα, ο Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε ότι «το καθήκον της κυβέρνησής μας είναι να δεχθεί το πολιτικό κόστος μερικών δύσκολων αποφάσεων που είναι αναγκαίες για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των παγκοσμίων εταίρων μας…» 

Όπως αντιλαμβάνεστε, μετά τον προχθεσινό καταιγισμό, το κλίμα άρχισε να αλλάζει. Ούτε εμείς δηλώνουμε ότι θέλουμε την Γερμανία γονυπετή, ούτε αυτή ότι επιθυμεί να δει την Ελλάδα στα… τέσσερα. Και αυτό φυσικά είναι το κρίσιμο- το κρισιμότατο θέμα των ημερών και του μήνα. Το αν θα υπάρξει ένας έντιμος συμβιβασμός, μια συμφωνία που μόνον win- win μπορεί να είναι, ώστε να μην βρεθεί η χώρα μας στα τάρταρα. 
Θα ήταν λογικό, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να ασχολείται με αυτό το θέμα και μόνο με αυτό! Αμ δε…  

Στα Προπύλαια, οι αντιεξουσιαστές συγκρουόταν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ επιχειρώντας να «απελευθερώσουν» τους ομοϊδεάτες τους οι οποίοι έχουν καταλάβει την Πρυτανεία και δεν λεν να πάνε στο σπίτι τους, παρά τις εκτιμήσεις του αρμόδιου υπουργού. Ο Γιάννης Πανούσης, επέμενε ως σήμερα το πρωί  να… περιμένει από τον Πρωθυπουργό να λύσει το πρόβλημα της αρμοδιότητάς του. Σαν κυανόκρανος ένα πράμα, όχι ως υπουργός.  

Στη Βουλή, οι συγγενείς των θυμάτων της 17 Νοέμβρη παρακολούθησαν, διαμαρτυρόμενοι, από τα θεωρεία τη συζήτηση και την ψήφιση του νομοσχεδίου που οδηγεί στο σπίτι του τον Σάββα Ξηρό. Ο αρμόδιος υπουργός Ν. Παρασκευόπουλος έχει ήδη δεχθεί ότι η σχετική διάταξη είναι φωτογραφική.  

Σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, η Τασία Χριστοδουλοπούλου απηύθυνε έκκληση προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την αντιμετώπιση του θέματος των χιλιάδων μεταναστών που φτάνουν στα ελληνικά νησιά. Ωστόσο επανέλαβε ότι οι μετανάστες βγαίνουν το πρωί στις πλατείες του κέντρου της Αθήνας για να… λιαστούν- σωστό γιατί ως γνωστόν τα βράδια κοιμούνται στη… Μεγάλη Βρετάνια. Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν θα είχε πρόβλημα να γίνει… Ιφιγένεια προκειμένου να βρεθεί λύση.  

Μετά από αυτά, εύκολα σκέφτεται κανείς ότι ο Αλέξης Τσίπρας, όχι μόνον απερίσπαστος για να ασχοληθεί με τη διαπραγμάτευση δεν είναι, αλλά μάλλον θα πρέπει να παρακαλάει να μεγαλώσει το… 24ωρο. Και αυτό θα συμβαίνει όσο κάποιοι υπουργοί, κάθονται και… λιάζονται. 

 


σχετικα αρθρα