Για το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας αναχωρεί το Σάββατο η Έλενα Κουντουρά.

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού θα συμμετάσχει στην εκδήλωση του 1ου Greek Tourism Workshop, που αποτελεί την πρώτη ιστορικά εκδήλωση του Ελληνικού Τουρισμού στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος της επίσκεψης είναι η ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλού εισοδήματος από τη Σαουδική Αραβία προς τη χώρα μας, καθώς επίσης η προσέλκυση νέων επενδύσεων. 

Κατά την παραμονή της στη σαουδαραβική πρωτεύουσα η κυρία Έλενα Κουντουρά θα έχει σειρά επαφών με εκπροσώπους της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας. 

Ειδικότερα, η Αν. Υπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Σαουδαραβικής Επιτροπής Τουρισμού και Αρχαιοτήτων (SCTA) Πρίγκιπα Sultanbin Salmanbin, τον Υπουργό Μεταφορών Abdullahbin Abdulrahman Al-Muqbel, Abdulaziz AlSaud , τον Υφυπουργό Υγείας Dr Mohammed Al Khoshaim , τον Υφυπουργό Ενημέρωσης Dr. AbdullahAlJasser, τον Πρόεδρο της Kingdom Holding Co Πρίγκιπα Al Waleedbin Talalbin Abdulaziz AlSaud. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν επίσης παρουσιάσεις ελληνικών προορισμών και τουριστικών προϊόντων σε ένα επιλεγμένο κοινό τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων και μέσων ενημέρωσης και business to business επαφές των συμμετεχουσών ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων με τους κατά τόπους Tour Operators και ταξιδιωτικούς πράκτορες.