Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, που σημειώνει πως «τίθεται στο στόχαστρο κάθε μέτρο εκσυγχρονισμού, αξιοκρατίας και αριστείας».

«Προσπάθειες ετών, που έγιναν υπό συνθήκες ευρύτερης συναίνεσης, ακυρώνονται με ιδεοληπτικό τρόπο, στο όνομα μιας βαθιά συντηρητικής αριστεράς και μιας πελατειακής και παλαιοσυνδικαλιστικής αντίληψης για το εκπαιδευτικό σύστημα» υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει:

Η ελληνική εκπαίδευση κινδυνεύει να καταστεί μουσειακό είδος εκτός διεθνών εξελίξεων. Το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, ο πιο σημαντικός ενδογενής πόρος ανάπτυξης εγκαταλείπεται για χάρη στείρων παλαιοκομματικών εμμονών.

«Το 1982, οκτώ μόλις χρόνια μετά τη πτώση της δικτατορίας, ο τότε νόμος - πλαίσιο και το μοντέλο του δημοκρατικού/συμμετοχικού πανεπιστημίου των ομάδων, είχε νόημα γιατί ολοκλήρωνε την μεταπολίτευση στα ΑΕΙ. Σήμερα όμως το να σκέφτεται η κυβέρνηση με όρους της δεκαετίας του 1970 και των αρχών της δεκαετίας του 1980 στον τομέα αυτό είναι επικίνδυνος αναχρονισμός που υπονομεύει την προοπτική των παιδιών μας» καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.