Με δηκτικό τρόπο σχολιάζει το μαξίμου τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ,  ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδηγεί τη χώρα στο βάλτο. 

«Ο κ. Σαμαράς συνεχίζει να ζει στη χώρα του "Ποτέ - Ποτέ", αντιλαμβανόμενος ως πραγματικότητα τις φαντασιώσεις του»  τονίζουν κυβερνητικές πηγές και υποστηρίζουν ό τι κανένα Πανεπιστήμιο δεν κάηκε από την κατάληψη που έληξε σήμερα. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «μάλλον ο κ. Σαμαράς πάλι έβλεπε πλάνα-κονσέρβα από τις μέρες της κυβέρνησής του. Όσο για τα προσφυγικά ρεύματα, δεν αξίζει να εξηγήσει κανείς στον κ. Σαμαρά τίποτα. Είναι επιεικώς ανεπίδεκτος». 

Σημειώνουν, παράλληλα, ότι «αυτό που δεν θυμάται όμως, σε αντίθεση με τους πολίτες, είναι ότι η χώρα επί των ημερών του γέμισε ανέργους, λουκέτα, χρέη, φτώχεια και δυστυχία».

Όσο για την κριτική του πρώην πρωθυπουργού περί βάλτου, κύκλοι του Μαξίμου τονίζουν:

Η κριτική του, μάλιστα, ότι η σημερινή κυβέρνηση θα επιστρέψει τη χώρα "στο βάλτο, όπου βρισκόταν επί δεκαετίες", μάλλον απευθύνεται στους Βενιζέλους, Μητσοτάκηδες, Παπανδρέου και τον εαυτό του, που κυβερνούσαν επί χρόνια αυτή τη χώρα. Ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να γνωρίζει καλά τα "μυστικά του βάλτου"!...