Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Την ικανοποίησή τους για τις αλλαγές και νομοτεχνικές βελτιώσεις που έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος στο νομοσχέδιο για τη κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ εκφράζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Συγκεκριμένα οι ΑΝΕΛ εστιάζουν σε τρεις αλλαγές που έγιναν στο νομοσχέδιο:

  • Στη διάταξη που σχετίζεται με την προϋπόθεση προβλημάτων υγείας εντός των φυλακών για τους φυλακισμένους που δεν μπορούν να εκτελέσουν εργασίας, όπου έγινε δεκτό ότι η ανικανότητα θα πιστοποιείται από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας και όχι από τον γιατρό των φυλακών
  • Στη διάταξη που αφορά στους ισοβίτες, όπου έγινε δεκτό ότι δεν θα απολύονται αλλά θα συνεχίσουν να εκτίουν τη ποινή τους, καθώς και ότι θα τοποθετούνται βραχιολάκια στον κατ’ όικον εγκλεισμό
  • Στη διάταξη που σχετίζεται με την αναδρομική προσμέτρηση των ωφελημάτων από την αναπηρία φυλακισμένων, όπου έγινε δεκτό ότι δεν θα υπάρχει αναδρομική ισχύ από την έκτιση της ποινής αλλά από τότε που υπήρξαν οι προϋποθέσεις αναπηρίας.

Έτσι το κόμμα του κ. Καμμένου ξεκαθαρίζει ότι θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο μαζί με τις τροπολογίες, ανοίγοντας το τρόμο για την έγκριση του από την Εθνική Αντιπροσωπεία.

Αξίζει να επισημανθεί πως οι ΑΝΕΛ άφησαν αιχμές κατά του κ. Μητσοτάκης (χωρίς να τον κατονομάσουν), λέγοντας πως αισθάνονται «παρά πολύ μεγάλη λύπη», καθώς « ένας εκ των κοινοβουλευτικών κατήγγειλε τα κυβέρνηση για μονομερείς ενέργειες που αφορούν νομοθετικές πρωτοβουλίες της».