Σφοδρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπολύει το Μαξίμου, κατηγορώντας πρωτολασσάτα στελέχη της ΝΔ ότι ανταγωνίζονται ποιος είναι πιο μνημονιακός. 

Κυβερνητικές πηγές αναφέρονται στον χαρακτηρισμό του νομοσχεδίου για τις επαναπροσλήψεις ως μονομερή ενέργεια, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε χαρακτηριστικά στη Βουλή: «Το νομοσχέδιο για τον εκδημοκρατισμό της δημόσιας διοίκησης είναι ή όχι μονομερής ενέργεια; Είναι μονομερής ενέργεια στην κοινή λογική αλλά και σε αυτό που εσείς υπογράψατε». 

Από την κυβέρνηση επισημαίνουν ότι «το νομοσχέδιο για την επαναπρόσληψη των 3.600 απολυμένων από το δημόσιο δεν το χαρακτήρισαν μονομερή ενέργεια ούτε οι Ευρωπαίοι!», ενώ σημειώνουν την αντίδραση του Νίκου Βούτση, ο οποίος του απάντησε, ότι το νομοσχέδιο συζητείται ήδη στη Βουλή και ότι «είστε ο πρώτος που θέτει ζήτημα. Έχετε καταλάβει τι κάνατε; Κανένας «θεσμός» δεν είπε ότι είναι μονομερής ενέργεια. Είναι απίστευτο αυτό που κάνατε». 

Οι κύκλοι του Μαξίμου τονίζουν:

Μετά τη χθεσινή δήλωση του υπεύθυνου του τομέα εργασίας της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου, να μην αυξηθεί ο κατώτατος μισθός [!] σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει να μην επαναπροσληφθούν 3.600 απολυμένοι εργαζόμενοι. Ο βούρκος που έχουν πέσει είναι βαθύς και δύσκολα μπορούν να αντιληφθούν ότι υπάρχει και άλλη ζωή. 

Και σημειώνουν ότι «στη ΝΔ φαίνεται να υπάρχει ανταγωνισμός για το ποιος θα πάρει την… αντιπροσωπεία των πιο σκληρών μνημονιακών. Μητσοτάκης εναντίον Γεωργιάδη, Βορίδης εναντίον Οικονόμου».