current views are: 2

17 Απριλίου 2015
Δημοσίευση16:34

Λαφαζάνης: Δεν μπορεί να συνεχιστεί η αφαίμαξη αποθεμάτων, για να πληρώνουμε τους δανειστές

«Ρουκέτες» εξαπέλυσε υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης τόσο για τις διαπραγματεύσεις όσο και για τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους.

Δημοσίευση 16:34’
αρθρο-newpost

«Ρουκέτες» εξαπέλυσε υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης τόσο για τις διαπραγματεύσεις όσο και για τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους.

«Ρουκέτες» εξαπέλυσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης για τις διαπραγματεύσεις όσο και για τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους.

Σε δηλώσεις του κατά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία του κόμματος των Γερμανών Πρασίνων, ο κ. Λαφαζάνης διαμήνυσε πως «δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα περαιτέρω συμβιβασμών από την ελληνική πλευρά» και πρόσθεσε σε αυτό το πλαίσιο πως «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ξεπουλήσει τη χώρα και το δημόσιο πλούτο της, ούτε να λάβει και άλλα αντιλαϊκά μέτρα».

Όπως είπε, από την πλευρά της Ελλάδας έγιναν όλα τα τα αναγκαία βήματα ώστε να υπάρξει συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που θα δίνει ανάσα και διέξοδο για τη χώρα.

Σημείωσε εξάλλου ότι οι κυρίαρχοι κύκλοι σε Γερμανία και Ευρωπαϊκή Ένωση «πρέπει να αντιληφθούν ότι ο ελληνικός λαός και η εθνική οικονομία δεν αντέχουν άλλα μέτρα», ενώ συμπλήρωσε ότι αυτό που απαιτείται είναι στήριξη της χώρας, για να αναζωογονηθεί η οικονομία της.

Κλείνοντας, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η αφαίμαξη των αποθεμάτων της χώρας, μόνο και μόνο για να αποπληρώνονται οι πιστωτές.

Κατά τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία των Πρασίνων, υπήρξε ευρεία ανταλλαγή απόψεων για την ενεργειακή πολιτική που ακολουθεί η χώρα, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, καθώς και για την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους πιστωτές.


σχετικα αρθρα