Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Σε υψηλούς τόνους και με αρκετές προσωπικές αντεγκλήσεις συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή, του νομοσχεδίου για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κότσια ήρθαν σε σφοδρή αντιπαράθεση με αφορμή αναφορές στη μνήμη το Παύλου Μπακογιάννη.

Την αρχή έκανε ο κ Γεωργιάδης που δήλωσε πως εξεπλάγην από την ομιλία του συναδέλφου, ο οποίος όπως είπε, από τη μία δηλώνει πως τιμά τη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη και από την άλλη ψηφίζει το νομοσχέδιο που τον αποφυλακίζει. « Τα κάνετε αυτά επειδή είναι από την Ευρυτανία και θέλετε τις ψήφους του», είπε ο βουλευτής της ΝΔ προκαλώντας την αντίδραση του συναδέλφου του.

«Αυτοί που έστειλαν τον Μπακογιάννη στην εξορία παρουσιάζονται σήμερα ως τιμητές του», απάντησε αρχικά ο κ. Κότσια, ανεβάζοντας του τόνους. « Αρκετά να χρησιμοποιεί τον χρησιμοποιεί η ακροδεξιά σήμερα! Αντιπαλεύεστε τις ιδέες του κ. Γεωργιάδη», πρόσθεσε.

 «Εμένα ο πατέρας μου επί χούντας ήταν φυλακή»

«Εμένα ο πατέρας μου επί χούντας ήταν φυλακή. Όταν αναφέρεστε σε ανθρώπους που δεν ξέρετε να είστε προσεκτικός», αντέτεινε ο κ. Γεωργιάδης δίνοντας τέλος στο επεισόδιο που παραλίγο να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις…