Να συνεχιστεί ο συντονισμός Αθήνας-Λευκωσίας και να σταματήσουν οι τουρκικές αποσταθεροποιητικές κινήσειςστην περιοχή για να συνεχιστούν οι συνομιλίες για το κυπριακό, έθεσε ως προϋπόθεση ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των συνομιλιών για να βρεθεί λύση επισημαίνοντας την ανάγκη να συνεχιστεί και ο συντονισμός μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε αναγκαίο αυτό τον συντονισμό έτσι ώστε να λυθεί το Κυπριακό πρόβλημα, κάνοντας λόγο για ένα νέο χώρο, αυτό των υδρογονανθράκων και των ενεργειακών δρόμων στον οποίο, όπως είπε πρέπει, να συμπλεύσουν η Αθήνα και η Λευκωσία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Σαμαράς τόνισε πως δεν του άρεσαν οι τελευταίες δηλώσεις που είχε κάνει, τουλάχιστον δημοσίως, ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα «κινηθούν όλοι οι παράγοντες σταθεροποιητικά και προς την κατεύθυνση μίας λύσης σωστής, κάτω από τους σωστούς όρους που και εμείς και η Κύπρος θέλουμε πολύ».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της συνεργασίας της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ και της Αιγύπτου και εξέφρασε την εκτίμηση πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα.