current views are: 5

18 Απριλίου 2015
Δημοσίευση05:51

Τι συζήτησαν πραγματικά Τσίπρας- Παπανδρέου

Τη συνάντηση Τσίπρα -Παπανδρέου, δεν την περίμεναν πολλοί. Και μόλις ανακοινώθηκε η έκπληξη ήταν μεγάλη. 

Δημοσίευση 05:51’
αρθρο-newpost

Τη συνάντηση Τσίπρα -Παπανδρέου, δεν την περίμεναν πολλοί. Και μόλις ανακοινώθηκε η έκπληξη ήταν μεγάλη. 

Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος  

Τη συνάντηση Τσίπρα -Παπανδρέου, δεν την περίμεναν πολλοί. Και μόλις ανακοινώθηκε η έκπληξη ήταν μεγάλη. Όμως η ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη προήλθε από τη διάρκεια της συνάντησης. Τσίπρας -Παπανδρέου συνομίλησαν για δύο ώρες. Τέτοια συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός έχει κάνει μόνο με τους συνεργάτες του και τους υπουργούς του. Και από τις δύο πλευρές προέκυψε πως οι δυo τους μίλησαν σε πολύ καλό κλίμα ενώ και με διάθεση συνεννόησης.  

Ο Γιώργος Παπανδρέου άκουσε από τον πρωθυπουργό για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τις πιέσεις που ασκούν οι δανειστές. Ο πρώην πρωθυπουργός προσφέρθηκε να συμβάλει στις διαπραγματεύσεις και ως πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς και ως γνώστης των διαπραγματευτικών διαδικασιών.

Ο κύριος Παπανδρέου έκανε μια ανάλυση στον πρωθυπουργό για τις ισορροπίες που υπάρχουν αυτή την στιγμή, έτσι όπως τις αντιλαμβάνεται ο ίδιος. Όμως δεν έμειναν ως εκεί. Οι δυο τους μίλησαν και για το θέμα του δημοψηφίσματος. Είναι γνωστό πως ο Γιώργος Παπανδρέου έφυγε από την πρωθυπουργία όταν ανακοίνωσε τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Έτσι τώρα συμβούλεψε τον Αλέξη Τσίπρα πρώτον να ενημερώσει τους εταίρους και δεύτερον αν τα πράγματα φτάσουν στο σημείο για τη διενέργεια δημοψηφίσματος να μην σταματήσει αλλά να προχωρήσει και να το κάνει.

Κατά τον κύριο Παπανδρέου είναι δεδομένο πως πρέπει να έχει λόγο ο λαός για κρίσιμες αποφάσεις και δεσμεύτηκε πως με τις δυνάμεις του θα στηρίξει τον κύριο Τσίπρα αν αποφασίσει κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε τη διαφωνία του για την εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια ,όχι για την απόφαση αλλά για το χρόνο που θα εξεταστεί καθώς ο πρώην πρωθυπουργός θα επιθυμούσε να εξεταστεί και η προηγούμενη από εκείνον διακυβέρνηση. Τσίπρας -Παπανδρέου αποφάσισαν να έχουν ανοιχτή γραμμή και να συνομιλούν ενώ φαίνεται πως στόχος και των δύο είναι να αποκόψουν εντελώς τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.


σχετικα αρθρα