Αυστηρό μήνυμα στους συνεργάτες του να συνεχίσουν την δουλειά τους και να μην δίνουν σημασία στις ακραίες φωνές έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ο Πρωθυπουργός έχει καθημερινά αλεπάλληλες συσκέψεις με τους υπουργούς του στους οποίους δίνει σαφείς οδηγίες για το πώς να διαχειριστούν τόσο το αρνητικό κλίμα που επικρατεί για τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο αλλά και τις αυξημένες πιέσεις των δανειστών ενόψει και της εντατικής συνεδρίασης του Brussels  Group το Σαββατοκύριακο.  

Οι εταίροι φαίνονται να μην βάζουν νερό στο κρασί τους και μιλούν όλο και πιο έντονα για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Ωστόσο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας μέχρι το τέλος Απριλίου τονίζοντας ότι σε γενικές γραμμές έχει υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις. 

Όπως είπε μιλώντας στο reuters παραμένουν, τέσσερα σημεία πολιτικής και όχι τεχνικής διαφωνίας και συγκεκριμένα στα πεδία των εργασιακών σχέσεων, στο ασφαλιστικό, στην αύξηση του ΦΠΑ αλλά και στη φιλοσοφία για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.  

Όπως διευκρίνισε:

«Δεν πρόκειται εδώ για αδυναμία τεχνικής προσέγγισης αλλά για πολιτική διαφωνία, που, όμως, όλοι γνώριζαν εκ των προτέρων στο βαθμό που αναγνώριζαν και εξακολουθούν να αναγνωρίζουν ότι ο συμβιβασμός που επιδιώκουμε θα σέβεται τη σαφή εντολή του ελληνικού λαού έτσι όπως αυτή εκφράστηκε στις εκλογές του Ιανουαρίου».