Ως σινικά τείχη χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης τις τέσσερις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι «εμείς δεν θα κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις που θέλουν ο Ομπάμα και η Μέρκελ, αλλά θα κάνουμε αυτές που θέλει ο ελληνικός λαός».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «αποτελούν Σινικά Τείχη απροσπέλαστα οι 4 κόκκινες γραμμές που έχουμε θέσει» αν και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τελικά θα επέλθει η πολυπόθητη συμφωνία.

«Η Γερμανία με πολιτικές ρήξης οδήγησε την Ευρώπη σε δυο Παγκόσμιους πόλεμους (...) Δεν θα φτάσουμε στο αμήν για να καταστραφεί η Ευρωζώνη. Θα υπάρξει συμβιβασμός» σημείωσε. 

Επίσης ο κ. Στρατούλης μίλησε για «ομοβροντία πιέσεων και εκβιασμών από τους δανειστές» αλλά  όπως είπε «έχουμε και εμείς τα διαπραγματευτικά μας εργαλεία και ένα από αυτά είναι η γεωπολιτική μας θέση.»

Ο υπουργός διέψευσε ότι ο πρωθυπουργός είπε την Παρασκευή σε υπουργούς ότι πάμε σε συμφωνία υποχώρησης αποκαλύπτοντας πως ο κ. Τσίπρας του είπε «αυτό που μας είπε είναι ότι πάμε σε μία θετική συμφωνία χωρίς να υπερβούμε τις κόκκινες γραμμές».

Μάλιστα τάχθηκε κατηγορηματικά κατά νέων εκλογών ή δημοψηφίσματος, ενώ επιβεβαίωσε ότι μελετάται το ενδεχόμενο να μπουν τέλη για την ενίσχυση του ασφαλιστικού. Αυτά όμως, όπως εξήγησε, δεν θα είναι σε τραπεζικές συναλλαγές.

Ανακοίνωσε επίσης ότι την άλλη εβδομάδα θα στείλει επιστολή στο υπουργείο Οικονομικών για να διερευνηθεί πόσο ζημιώθηκε το κράτος από την εθελούσια έξοδο υπαλλήλων που εφάρμοσαν το προηγούμενα χρόνια οι τράπεζες.

Τέλος, σχολιάζοντας το δημοσίευμα του Reuters για πληρωμή μισθών και συντάξεων με ομόλογα (IOU) το χαρακτήρισε ως «βλακείες»...