Την έντονη διαφωνία του με τη διάταξη του νομοσχεδίου για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας που αφορά στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού εξέφρασε δημοσίως ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης. 

Μιλώντας το πρωί στο Mega ο κ. Πανούσης ανέφερε ότι «δεν χρειαζόταν νομοθετική παρέμβαση για τις περιπτώσεις αποφυλακίσεων για ανθρωπιστικούς λόγους... Aυτά μπορεί να τα κρίνει η Δικαιοσύνη, θα μπορούσε να τα λύσει (με χάρη) και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας... Δεν μπορεί να καταθέτουμε νομοθετικές ρυθμίσεις που να λένε βγαίνουν όλοι». 

Όπως πρόσθεσε με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παρασκευόπουλο γνωρίζονται πολλά χρόνια και διαφωνεί σε πολλά μαζί του. «Δικό του όμως είναι το υπουργείο και αυτός είναι ο επισπεύδων» είπε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Πανούσης σχολίασε τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου ο οποίος ζήτησε την παραίτησή του μετά την επέμβαση στην Πρυτανεία για την απομάκρυνση των καταληψιών.

«Κάποιοι πιστεύουν ότι ουρλιάζοντας γίνονται αριστεροί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πανούσης ενώ άφησε αιχμές και για την στάση και άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα προτιμούσαν να βγουν μόνοι αυτοί από την Πρυτανεία μετά την ψήφιση του νόμου και να κάνουν τους ήρωες» είπε ενώ απαντώντας στην ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «άλλο άσυλο, άλλο ασυλία». 

Καταλήγοντας ο κ. Πανούσης είπε πως «θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε γιατί μιλάμε, για αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία όπου ο εισαγγελέας θα είναι αυτός που θα δίνει την άδεια για την επέμβαση της αστυνομίας ή τις αποφάσεις θα τις παίρνει επιτροπή αγώνα;. Γιατί αυτό είναι άλλο πράγμα».