current views are: 1

18 Απριλίου 2015
Δημοσίευση08:58

Συνεδριάζει το Brussels Group – Αισιοδοξία στην κυβέρνηση

Άρχισε η κρίσιμη συνάντηση του Brussels Group προκειμένου να διαπιστωθεί η πρόοδος των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της. Η συνάντηση πραγματοποιείται στο Παρίσι, στο κτίριο της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ. 

Δημοσίευση 08:58’
αρθρο-newpost

Άρχισε η κρίσιμη συνάντηση του Brussels Group προκειμένου να διαπιστωθεί η πρόοδος των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της. Η συνάντηση πραγματοποιείται στο Παρίσι, στο κτίριο της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ. 

Άρχισε η κρίσιμη συνάντηση του Brussels Group προκειμένου να διαπιστωθεί η πρόοδος των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της. Η συνάντηση πραγματοποιείται στο Παρίσι, στο κτίριο της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στόχος είναι να τύχουν επεξεργασίας όλες οι θεματικές της διαπραγμάτευσης, ώστε να βρεθεί το κοινό έδαφος μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών, στο πλαίσιο μίας «αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας» προκειμένου  να υπάρξει μια σαφής ένδειξη προόδου στο Eurogroup της ερχόμενης εβδομάδας. 

Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συμβιβαστεί με τους δανειστές δεν είναι όμως διατεθειμένη να κάνει πίσω στις κόκκινες γραμμές της. Εξάλλου όπως δήλωσε πρόσφατα στο reuters ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παραμένουν, τέσσερα σημεία πολιτικής και όχι τεχνικής διαφωνίας και συγκεκριμένα στα πεδία των εργασιακών σχέσεων, στο ασφαλιστικό, στην αύξηση του ΦΠΑ αλλά και στη φιλοσοφία για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.  

 

«Δεν πρόκειται εδώ για αδυναμία τεχνικής προσέγγισης αλλά για πολιτική διαφωνία, που, όμως, όλοι γνώριζαν εκ των προτέρων στο βαθμό που αναγνώριζαν και εξακολουθούν να αναγνωρίζουν ότι ο συμβιβασμός που επιδιώκουμε θα σέβεται τη σαφή εντολή του ελληνικού λαού έτσι όπως αυτή εκφράστηκε στις εκλογές του Ιανουαρίου».

Ο Πρωθυπουργός παρόλα αυτά εμφανίζεται αισιόδοξος πως θα επέλθει η πολυπόθητη συμφωνία που θα ανοίξει την κάνουλα χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση την ελληνική πλευρά εκπροσωπούν ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων, Γιώργος Χουλιαράκης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Νίκος Θεοχαράκης και η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, Έλενα Παναρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αίθουσα προβλέπεται να είναι στη διάθεση των εμπειρογνωμόνων έως την ερχόμενη Τετάρτη.


σχετικα αρθρα