Για ύπουλους εκβιασμούς και πανικό από τους θεσμούς ενόψει Brussels Group κάνει λόγο η Αριστερή Πλατφόρμα, μέσω του ιστοτόπου της, του iskra.gr, εξαπολύοντας «πυρά» κατά του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα αποδίδοντάς του ύφος επικυρίαρχου.

«Σε ύπουλους εκβιασμούς επιδίδονται τις τελευταίες ώρες, ενόψει και των συζητήσεων στο "Brussels Group", οι οποίες ξαναρχίζουν από αύριο (σ.σ. σήμερα) Σάββατο (18/4), οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις της ΕΕ μαζί με τους ευρωατλαντικούς τους συμμάχους σε βάρος της κυβέρνησης, του ελληνικού λαού και της χώρας μας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Και συνεχίζει το δημοσίευμα:

Έντονη εντύπωση προκάλεσε ότι την ανάγκη η Ελλάδα να προχωρήσει σε "μεταρρυθμίσεις" , επισήμανε μέχρι και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, ενώ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να δείξει στους πιστωτές της ότι προσπαθεί να ... βοηθήσει τον εαυτό της (!), όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, υπερασπιζόμενος την πολιτική πιέσεων και εκβιασμών της ΕΕ, του αμερικανοκίνητου ΔΝΤ και της ΕΚΤ.

"Η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις", είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. Οι Έλληνες "πρέπει να εισπράξουν τους φόρους. Πρέπει να μειώσουν τη γραφειοκρατία, να κάνουν ευέλικτη την αγορά εργασίας", υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος, με ύφος επικυρίαρχου.

Σημειώνει ακόμα ότι «ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να εργαστεί ώστε να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα. Αναλυτικότερα ο Μ. Ρέτσι ανέφερε ότι "πρέπει οπωσδήποτε να εργαστούμε σκληρά για την επίτευξη συμφωνίας" σημειώνοντας παράλληλα ότι η χώρα μας πρέπει να προχωρήσει σε "μεταρρυθμίσεις", αλλά επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η ψήφος των Ελλήνων πολιτών!!!». 

Για τον ιταλό πρωθυπουργό σημειώνει, μάλιστα, το iskra ότι «είναι γνωστές άλλωστε οι αντιλαϊκές του "μεταρρυθμίσεις" στη γειτονική Ιταλία και ιδιαίτερα οι εργασιακές του απορρυθμίσεις».

Στο δημοσίευμα παρατίθενται ακόμα οι δηλώσεις Μοσκοβισί, Ντάισελμπλουμ, Όσμπορν, ενώ επισημαίνεται στο τέλος ότι «η Ελλάδα έχει εναλλακτικές λύσεις, ο μονόδρομος της εξαθλίωσης και της λιτότητας έχει κλείσει τον κύκλο του».

Και καταλήγει:

Το ευρωπαϊκό κατεστημένο ακόμη πιο αδίστακτα και προκλητικά περισφίγγει τη θηλιά στο λαιμό της ελληνικής οικονομίας, πιστεύοντας ότι έτσι θα υποχρεώσει την κυβέρνηση να εγκαταλείψει το ριζοσπαστικό της πρόγραμμα, για το οποίο την εξέλεξε ο ελληνικός λαός, και να εφαρμόσει καταστροφικές «νέο-μνημονιακές» πολιτικές.

Οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ και του ΔΝΤ και τα πιο κερδοσκοπικά τμήματα του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, έχουν εξαπολύσει όργιο απειλών, εκβιασμών και πιέσεων όχι μόνο σήμερα αλλά και από την έναρξη των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης – «θεσμών».

Η ελληνική κυβέρνηση είναι επιτακτική ανάγκη να επεξεργαστεί εδώ και τώρα ένα εναλλακτικό σχέδιο, σε προοδευτική κατεύθυνση, που θα δώσει ανάσες στο λαό και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια ανορθωτική πορεία του τόπου. Ο μονόδρομος της εξαθλίωσης και της λιτότητας έχει κλείσει τον κύκλο του.