Είναι πολύ πιθανόν να επιβληθεί έκτακτη φορολογία «στα συνήθη υποζύγια» το Μάιο, προειδοποιεί ο Σταύρος Θεοδωράκης, λόγω του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγορεί την κυβέρνηση πως δεν έχει κανένα σχέδιο, προχωρεί με λάθος προτεραιότητες και υποχωρεί στις συντεχνίες, ενώ σημειώνει πως «την ώρα που δίνει μόλις 200 εκατ. ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση, δίνει 500 εκατ. για εξοπλισμούς».

Ο κ. Θεοδωράκης καλεί τον πρωθυπουργό να αποφασίσει «με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει» και να σχηματίσει μια κυβέρνηση μεταρρυθμιστών από την παρούσα Βουλή, η οποία θα στηρίζεται κατά περίπτωση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Αντί για μια κυβέρνηση μεγάλων αλλαγών, ο κ. Τσίπρας επέλεξε το κομματικό κατεστημένο και μια σύμπλευση με μια ακροδεξιά συνιστώσα, τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Η ευρωπαϊκή πλειοψηφία στη Βουλή δεν είναι κάποιο σενάριο αποστασίας. Είναι ένα σενάριο ανάγκης, ότι δηλαδή αυτήν τη στιγμή στη Βουλή υπάρχει η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» τονίζει.

Επιπλέον, διατυπώνει φόβο ότι τον Μάιο η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέα φορολογικά μέτρα ακολουθώντας τη συνταγή της προηγούμενης κυβέρνησης. Επισημαίνει μάλιστα πως «ο πρωθυπουργός έχει ακόμη ελάχιστο χρόνο να εκμεταλλευτεί το προσωπικό του κεφάλαιο στην κοινωνία που είναι ακόμη μεγάλο» και τον καλεί «να αναλογιστεί ότι λογοδοτεί στην ιστορία και όχι στις συνιστώσες».

Θεωρεί, ακόμα, πως έχουν γίνει λάθη στη στελέχωση της κυβέρνησης και εκτιμά πως το Ποτάμι μπορεί να παίξει έναν σημαντικό ρόλο σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας.