Καλή η συμφωνία με την Ρωσία για το αέριο αλλά δεν θα λύσει τα προβλήματα της Ελλάδας, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχολιάζοντας το σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε την ευτυχία του για την Ελλάδα όμως πρόσθεσε όμως ότι η συμφωνία αυτή δεν θα έλυνε τα οικονομικά προβλήματα της χώρας.

«Είμαι ευτυχής γι' αυτό για την Ελλάδα. Όμως δεν πιστεύω ότι αυτό θα έλυνε τα προβλήματα που έχει η Ελλάδα όσον αφορά την εκπλήρωση των δεσμεύσεών της προς τους ευρωπαίους εταίρους της». 

Σημειώνεται ότι γο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο ανώτερο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο δεν κατονομάζει, ανέφερε πως η Αθήνα ενδέχεται να υπογράψει, ακόμη και την ερχόμενη Τρίτη, με τη Ρωσία μια συμφωνία για το αέριο, η οποία θα μπορούσε να αποφέρει στα ταμεία της 3-5 δισεκ. ευρώ. 

Βάσει της προτεινόμενης συμφωνίας, η Ελλάδα θα λάβει προκαταβολικώς κεφάλαια από τη Ρωσία έναντι των αναμενόμενων μελλοντικών κερδών που συνδέονται με τον αγωγό Turkish Stream.

Το Κρεμλίνο, πάντως, διά του εκπροσώπου του ρώσου προέδρου Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, διέψευσε το δημοσίευμα. «Όχι δεν υπήρξε», απάντησε ο κ. Πεσκόφ, όταν ερωτήθηκε στον αέρα του ραδιοσταθμού Business FM και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Πούτιν «μόνος του είπε στη συνέντευξη Τύπου (σ.σ. με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα) ότι κανείς δεν ζήτησε βοήθεια».