current views are: 2

18 Απριλίου 2015
Δημοσίευση16:30

Στα χέρια του Τσίπρα το «κλειδί» που ξεκλειδώνει τη διαπραγμάτευση

Αντιμέτωπος με την ιστορία, η οποία θα είναι αμείλικτη, καθώς στο διάβα των αιώνων δεν έχει χαριστεί σε κανέναν, βρίσκεται ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Δημοσίευση 16:30’
αρθρο-newpost

Αντιμέτωπος με την ιστορία, η οποία θα είναι αμείλικτη, καθώς στο διάβα των αιώνων δεν έχει χαριστεί σε κανέναν, βρίσκεται ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος

Αντιμέτωπος με την ιστορία, η οποία θα είναι αμείλικτη, καθώς στο διάβα των αιώνων δεν έχει χαριστεί σε κανέναν, βρίσκεται ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στα χέρια του βρίσκεται η λύση του προβλήματος και ο ίδιος έχει το…«κλειδί» για να ξεκλειδώσει την διαπραγμάτευση που έχει κλειδώσει και δεν ανοίγει…

Ο ίδιος εμφανίζεται, σύμφωνα με συνομιλητές του, ιδιαίτερα πιεσμένος και αυτό φάνηκε σαφώς στη συνάντησή του το πρωί της Παρασκευής με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, ο πρόεδρος της κυβέρνησης, ήταν από τις λίγες φορές που έδειξε ιδιαίτερα προβληματισμένος για τα μελλούμενα.

Η κατάσταση είναι οριακή και μέχρι στιγμής στο επιτελείο του επιμένουν ότι μπορεί να υποχωρήσουν οι πιστωτές, αλλά ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν διαφαίνεται, καθώς οι εταίροι δείχνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω…Και όπως λένε πρόσωπα κύρους που έχουν συνομιλήσει εσχάτως με τον Πρωθυπουργό και το επιτελείο του, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν σαφώς υπερεκτιμήσει τις δυνατότητές τους και υποεκτιμήσει τη δύναμη των ξένων.

«Ο Δαυίδ κέρδισε μια φορά τον Γολιάθ…» λέει πρόσωπο που έχει πλήρη εικόνα των διαπραγματεύσεων που επιμένει ότι πρέπει άμεσα η ελληνική κυβέρνηση να προσγειωθεί, ενώ και παράγοντες της οικονομίας έχουν διαμηνύσει στον Πρωθυπουργό ότι είναι άμεσος ο κίνδυνος να τιναχθούν όλα στον αέρα!

Εξάλλου, ακόμα και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα έσπευσε να συνετίσει την ελληνική κυβέρνηση, υποδεικνύοντας να συμβιβαστεί και να κάνει όσα πρέπει…Μόνο που το μήνυμα μέχρι στιγμής δεν έχει αποκωδικοποιηθεί όπως πρέπει από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου κυριαρχεί η άποψη πως υπάρχουν ακόμα περιθώρια κινήσεων στην σκακιέρα.

Μόνο που η ελληνική κυβέρνηση κινδυνεύει να χάσει την παρτίδα και μαζί της να χάσει και η παρτίδα, αφού το ματ των πιστωτών είναι προ των πυλών!

Το δυσάρεστο για την ηγετική ομάδα του Μαξίμου είναι ότι η πραγματική ζωή άλλα κατέδειξε και γκρέμισε τα σενάρια τους, αφού χωρίς τη συγκατάθεση και βοήθεια των εταίρων και των πιστωτών μας, η χώρα ξεμένει από χρηματοδότηση και όλα κινδυνεύουν.

Ο Πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να κάνει μια ύστατη προσπάθεια τις επόμενες ημέρες μήπως καταφέρει να ξεμπλοκάρει την κατάσταση, ενώ όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι, ακόμα και να μην πληρωθεί η δόση της 12ης Μαϊου. Ο δρόμος από την Κόλαση δεν απέχει πολύ…


σχετικα αρθρα