«Με την αποσυμφόρηση δεν κερδίζεις πολλά, γιατί με ποσοστό 60% υποτροπής θα ξαναμπούν μέσα οι περισσότεροι, και κυρίως δεν εκκαθαρίζεις την εξουσία, που την έχουν οι σκληροί κρατούμενοι», δήλωσε ο Γιάννης Πανούσης, σχετικά με τον νόμο του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου. 

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας για το ενδεχόμενο αποφυλάκισης τρομοκρατών τόνισε:

Δεν πρέπει ο νομοθέτης να παρεμβαίνει πάνω σε δικαστικές αποφάσεις. Το ίδιο το δικαστήριο θα μπορούσε να το έχει δώσει αυτό στον Σάββα Ξηρό, την ανήκεστο βλάβη, δεν υπήρχε λόγος να παρέμβει ο νομοθέτης.

Όσον αφορά στην επέμβαση στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ ο κ. Πανούσης σημείωσε ότι «στην κατ' ιδίαν συνάντησή μου με τον πρωθυπουργό αποφασίστηκε να αλλάξει η γραμμή, χωρίς βέβαια να γίνει αυταρχική. Συμφωνήσαμε ότι έπρεπε να αλλάξει η αντιμετώπιση του θέματος. Έπρεπε να τελειώσει, διότι άρχιζε να γυρνάει ανάποδα η ιστορία αυτή».

Τέλος,  ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ανέφερε ότι στην διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη για το μεταναστευτικό έθεσε θέμα εθνικής ασφάλειας, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «μεταξύ των παράτυπων μεταναστών θα υπάρχουν δουλέμποροι, άνθρωποι "μαχητές", όχι θύλακοι, εάν υπάρχουν θύλακοι τη βάψαμε».