Υπέρ της απόφασης του Γιάννη Πανούση για την επέμβαση στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να λήξει η κατάληψη, τάχθηκε ο υπουργός Παιδείας.

Ο Αριστείδης Μπαλτάς, μιλώντας στο Mega, έκανε λόγο για «απολύτως προφανή παραβίαση του ασύλου» από τους αντιεξουσιαστές. Οσο για τις ποικίλες απόψεις των στελεχών του κόμματός του για αυτό το θέμα, εκείνος έκανε λόγο για πλουραλισμό των απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι στα όρια του παράλογου οι καταλήψεις, υπάρχει μια ομάδα επειδή υπάρχουν τα ΜΑΤ, θέλουν να αποδείξουν ότι υπάρχουν άμα τους κυνηγούν τα ΜΑΤ. Η παραβίαση του ασύλου είναι απολύτως προφανής καμία σχέση δεν είχαν με το χώρο», σημειώσε ο υπουργός Παιδείας.

Όσον αφορά στο «πάγωμα» των μετεγγραφών, μετά από τη σχετική απόφαση του ΣτΕ, ο υπουργός Παιδείας ανέφρε ότι είναι σε αναζήτηση νομοθετικής ρύθμισης που δώσει λύση για τα περίπου 200 παιδιά των αρχιτεκτονικών σχολών που βρίσκονται μετέωρα.

«Το μόνο που εκκρεμεί είναι γύρω στα 200 παιδιά, σύμφωνα με την απόφαση ΣτΕ ακόμα και αν φύγανε από τη σχολή μπορεί να επιστρέψουν, αναγνωρίζουμε πλήρως ότι υπάρχει μια αναστάτωση, αυτό που ψάχνουμε τις τελευταίες μέρες είναι πως θα σώσουμε αυτά τα παιδιά, βρίσκοντας κάποια νομοθετική ρύθμιση που θα λύνει το πρόβλημα προσωρινά για αυτά και υποσχόμενοι ότι στο νομοσχέδιο εν εξελίξει καταργούμε τελείως αυτό το σύστημα μεταγραφών και πηγαίνουμε στην προ Αρβανιτόπουλου εποχή όπου το μέγιστο ήταν 10% και ήταν εξαιρετικά αυστηρά τα κριτήρια και οικονομικά και υγείας», επισήμανε ο υπουργός Παιδείας.