current views are: 1

19 Απριλίου 2015
Δημοσίευση14:38

Forbes: Ο Ντράγκι έκανε ένα τεράστιο λάθος με την Ελλάδα

«Ήταν τεράστιο λάθος του Προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι να προεξοφλήσει χθες, Σάββατο, ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ έτσι κι αλλιώς», τονίζει σε άρθρο του στο Forbes ο Tim Worstall.

Δημοσίευση 14:38’
αρθρο-newpost

«Ήταν τεράστιο λάθος του Προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι να προεξοφλήσει χθες, Σάββατο, ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ έτσι κι αλλιώς», τονίζει σε άρθρο του στο Forbes ο Tim Worstall.

«Ήταν τεράστιο λάθος του Προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι να προεξοφλήσει το Σάββατο, ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ έτσι κι αλλιώς», τονίζει σε άρθρο του στο Forbes ο Tim Worstall.

Ο αρθρογράφος του περιοδικού σημειώνει ότι με τον τρόπο αυτό χάνεται ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο και χαρακτηρίζει ανεπανόρθωτο λάθος τη διάψευση του Προέδρου της ΕΚΤ ότι «ασκούνται πιέσεις στην Ελλάδα να φύγει από το ευρώ».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι θα έπρεπε να δηλώσει πως «αν η ελληνική κυβέρνηση συμφωνήσει με τους εταίρους, τότε και μόνο τότε θα παραμείνει η χώρα στο ευρώ».

Ωστόσο, ο Tim Worstall σημειώνει πως την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη επιθυμούν στην ουσία όλοι: Η ΕΚΤ, τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, οι Έλληνες πολίτες και φυσικά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρά τις αντίθετες απόψεις που ακούγονται στο εσωτερικό του κόμματος.

«Η δήλωση – λάθος του Ντράγκι δίνει καθαρό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος υποστηρίζει πως η Ελλάδα αξίζει μια νέα συμφωνία για το χρέος», υπογραμμίζει και προσθέτει:

Ισως η ελληνική κυβέρνηση να έχει δίκιο σε αυτό. Έτσι, οι Έλληνες επιμένουν να θέλουν να διαπραγματευτούν υπό τους δικούς τους όρους, κι όχι αυτών των κρατών της Ευρωζώνης που θέλουν να τους επιβληθούν, γιατί κατα βάθος επικρατεί η αίσθηση οτι όλοι επιθυμούν την παραμονή τους στην Ευρωζώνη. 

«Για τον λόγο αυτό θεωρώ ότι η δήλωση του προέδρου της ΕΚΤ ήταν ένα τεράστιο διαπραγματευτικό λάθος», καταλήγει ο αρθρογράφος.


σχετικα αρθρα