Έκτακτη Σύνοδο με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών της ΕΕ συγκάλεσε για τη Δευτέρα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ύστερα από τη νέα τραγωδία με μετανάστες ανοικτά της Λαμπεντούζα.

Ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας διέκοψε την περιοδεία του στον Νότο, προκειμένου να συγκαλέσει τη Σύνοδο στο Λουξεμβούργο, με θέμα το μεταναστευτικό. 

Σε δήλωσή του ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε:

Η τραγωδία στη Μεσόγειο είναι μια σκληρή υπενθύμιση ότι πρέπει να λάβουμε τολμηρές δράσεις για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης μεταναστευτικής κρίσης.  Αύριο, θα μεταβώ στο Λουξεμβούργο για να συμμετάσχω στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, που θα συζητήσει εκτάκτως τη μετανάστευση, υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων. Η επίσκεψή μου στη Θέουτα και τη Μελίγια παραμένει μία από τις προτεραιότητές μου και αναμένω να οριστεί σύντομα η νέα ημερομηνία.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, ολόκληρη η ατζέντα για το κρίσιμο ζήτημα των μεταναστευτικών ροών ήταν προγραμματισμένο να ανακοινωθεί στις αρχές Ιουνίου, ωστόσο λόγω των εξελίξεων επισπεύτηκε.

Έτσι, μετά και το νέο δυστύχημα στα νερά της Μεσογείου με εκατοντάδες νεκρούς μετανάστες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παίρνει στα χέρια της το μεταναστευτικό, προκειμένου να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.