Τη συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη με τον δικηγόρο που χειρίστηκε το PSI του 2012, στην Ουάσινγκτον αναλύει η αμερικανική εφημερίδα New York Times. 

Όπως γράφει η εφημερίδα ήταν μία ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση, αυτή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή ανάμεσα στον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Lee C. Buchheit, τον νομικό σύμβουλο που χειρίστηκε την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το 2012.

«Αν και προσέλκυσε σχετικά μικρό ενδιαφέρον από τα ΜΜΕ», συγκριτικά με τις συναντήσεις του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών με την Κριστίν Λαγκάρντ, τον Μάριο Ντράγκι και τον Αμερικάνο ομόλογό του Jacob J. Lew, η συγκεκριμένη συνάντηση χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη από τον αρθρογράφο των New York Times. 

«Καθώς η Ελλάδα πασχίζει να βρει λύση στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, η συνάντηση υποδηλώνει ότι η Αθήνα ενδέχεται να διατηρεί ακόμα ελπίδες για αναδιάρθρωση του χρέους της που αγγίζει τα 303 δισεκατομμύρια ευρώ», αναφέρει το άρθρο. 

«Tο γεγονός ότι ο κ. Βαρουφάκης μπορεί να διερευνά τις πιθανότητες για αναδιάρθρωση, υποδηλώνει πόσο κοντά βρίσκεται η Ελλάδα στην χρεωκοπία λόγω του βαρύτατου χρέους των δισεκατομμυρίων ευρώ που πρέπει να καταβάλει τις επόμενες εβδομάδες», υπογραμμίζεται. 

Ο κ. Buchheit, συνεργάτης της Cleary Gottlieb Steen & Hamilton, έχει πάνω από 30 χρόνια εμπειρία στην εκπροσώπηση κυβερνήσεων που αδυνατούν να αποπληρώσουν το χρέος τους. Ήταν υπεύθυνος για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το 2012, σε μία περίοδο που ο κίνδυνος της ελληνικής χρεοκοπίας και του Grexit απειλούσε άμεσα την Ευρωζώνη.