Την ανάγκη να βγούμε στις αγορές και αυτό -όπως είπε- θα γίνει μόνο μέσα από την παραμονή της Ελλάδα ςστην ευρωζώνη, επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Θεόδωρο Φέσσα.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σύντομα «χωρίς περαιτέρω δυσχέρειες και κατά τρόπο οριστικό» θα υπάρξει διευθέτηση για την παρουσία της Ελλάδας στην ευρωζώνη.


«Γιατί ο τρόπος που ενδείκνυται για να βγούμε στις αγορές είναι ακριβώς μέσα από την ευρωζώνη.  Και ελπίζω ότι αυτό θα το δούμε και σύντομα» συμπλήρωσε.

Επιπλέον, ζήτησε από τον κ. Φέσσα να ασκήσει ως εκπρόσωπος των βιομηχάνων, ρόλο του συμβούλου στην Πολιτεία γενικώς, «διότι έχετε και τεχνογνωσία  και τους ανθρώπους προκειμένου να δώσετε τη γνώμη σας, που είναι πολύτιμη» όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ του συνέστησε να δείξει ιδιαίτερη προσοχή στο έργο του ΙΟΒΕ.

Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Φέσσας σημείωσε ότι «έχουμε προσφέρει άπλετη υποστήριξη στην κυβέρνηση και τεχνογνωσία, προκειμένου να πάρουμε τον σωστό δρόμο για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στις αγορές, να προσελκυθούν επενδύσεις, και με αυτόν τον τρόπο να δημιουργηθούν δουλειές και ευημερία». Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΕΒ επέμεινε πολύ στο θέμα της άρσης των αβεβαιοτήτων στην οικονομία «που έχει σαν αποτέλεσμα την αποτροπή των επενδύσεων» ζητώντας να υπάρξει επίλυση το συντομότερον δυνατόν με αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε στη συνέχεια με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη.