Πιο σκληρή ευρωπαϊκή πολιτική αναμένεται να ακολουθήσει η Φινλανδία, μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής. 

Σεγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC η σκληρή στάση της Φινλανδίας έναντι των προγραμμάτων διάσωσης χωρών της ευρωζώνης, μπορεί να γίνει ακόμη σκληρότερη με τη νέα κυβέρνηση του Ελσίνκι, και φέρει την Ελλάδα ένα βήμα πιο κοντά στη χρεοκοπία.


Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι στις φινλανδικές βουλευτικές εκλογές επικράτησε το Kόμμα του Κέντρου, με επικεφαλής τον Γιούχα Σιπίλα, το οποίο είναι πιθανό να χρειαστεί την υποστήριξη του δεξιού, ευρωσκεπτικιστικού Κόμματος των Φινλανδών για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Το τελευταίο τοποθετείται εναντίον των προγραμμάτων διάσωσης και καλεί τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης να οδηγήσουν την Ελλάδα σε Grexit.

«Η Φινλανδία βρισκόταν ήδη στο στρατόπεδο των αντιπάλων των προγραμμάτων διάσωσης και πλέον αναμένεται να σταθεί ακόμη πιο σκληρά ενάντια στην Ελλάδα», σημείωσε ο αναλυτής Νίκολας Σπίρο, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο.

«Με τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μην φοβούνται πλέον να συζητούν ανοικτά τα επακόλουθα μιας ελληνικής χρεοκοπίας και την προοπτική συμφωνίας με την Ελλάδα στην επόμενη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης να εμφανίζεται όλο και μικρότερη, η πιθανότητα μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας εντός των επόμενων εβδομάδων αυξάνεται», τόνισε από την πλευρά του ο Μάικλ Χιούσον, οικονομικός αναλυτής της CMC Markets.
 

Σημειώνεται ότι το Κόμμα του Κέντρου κατέλαβε 49 έδρες από τις 200 του φινλανδικού κοινοβουλίου, ενώ το Κόμμα των Φινλανδών 38.