Κανένα περιθώριο για υποταγή δεν έχει ο συνολικός ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος Στάθης Λεουτσάκος. Μιλώντας στον Realfm και στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου είπε πως αυτό που υποστηρίζει είναι «οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

«Με ακόμα πιο αποφασιστικό τρόπο πιστεύω τις στηρίζει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας», πρόσθεσε.

Ο κ. Λεουτσάκος έκανε λόγο για μια συμφωνία που δίνει μια ανάσα στη χώρα, «εάν οι εταίροι έχουν τις ίδιες προθέσεις». 

«Υποταγή σημαίνει να συνεχίσει μια κυβέρνηση να είναι διαθέσιμη για την ίδια καταστροφική πορεία που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις τα περασμένα χρόνια», υπογράμμισε.  

Ο κ. Λεουτσακοςαποκάλυψε πως «κατά τη συζήτηση των διαπραγματεύσεων όταν τους [σ.σ. εταίρους] θέτεις το θέμα ότι το πρόγραμμα έχει αποτύχει δεν το απαντάνε και συνεχίζουν και λένε "καλά όλα αυτά αλλά με τους προηγούμενους έχουμε συμφωνήσει αυτά. Από αυτά εσείς τι προτίθεστε να κάνετε”, δηλαδή μας ρωτάνε τι να κάνουμε για την καταστροφή της χώρας». 

Ο κ. Λεουτσάκος κατέληξε πως «είμαστε μια κυρίαρχη χώρα και την κυριαρχία μας δεν μπορεί να την καταργήσει κανένας αυτοκράτορας Σόιμπλε, καμία Κομισιόν» και πως «η κυβέρνηση της Αριστεράς είναι κυβέρνηση σωτηρίας». «Υπάρχουν και μη μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και πάνω από 14 υπουργοί δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.