«Δεν πρέπει να διαγκωνιζόμαστε τα κόμματα για το ποιος φταίει», τόνισε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, αναφερόμενος στα ναυάγια με μετανάστες που σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Μεσόγειο.

Μιλώντας στον Real Fm και την εκπομπή των Τάκη Χατζή και Μάκη Γεωργίου, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ πρόσθεσε πως πρέπει συνολικά η ΕΕ να αναθεωρήσει το Δουβλίνο ΙΙ και να δει πώς μπορεί να λύσει το πρόβλημα των μεταναστών.

«Δεν μπορεί να υπάρχει αντιπαράθεση, δεν μπορεί κανείς να παίζει μικροπολιτικά και επικοινωνιακά παιχνίδια», σημείωσε.

«Εμείς θέλαμε να έχουμε πιο αυστηρή φύλαξη των συνόρων», είπε ο κ. Παπαμιμίκος και ανέφερε:

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα. Το σέβομαι, αλλά διαφωνώ. Οι ίδιοι λένε ότι είναι πιθανόν να καταργήσουν τη Frontex, ενώ λένε ότι δεν θα διορθώσουν τον φτάχτη στον Έβρο. Άνοιξαν την Αμυγδαλέζα και όπως είπε η κυρία Χριστοδουλοπούλου δεν ξέρουν πού πήγαν οι μετανάστες.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ τόνισε πως με «το να τους βγάζεις όλους έξω προκαλείς τους εμπόρους λαθρομεταναστών να φέρουν κι άλλους στην Ελλάδα. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά για μια χώρα το 2015, δεν έχουν κανένα σχέδιο».

Όσον αφορά στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους, ο κ. Παπαμιμίκος δήλωσε:

Κάνουν σκληρή και ψευτοεπικοινωνιακή διαπραγμάτευση. Σε τρεις μήνες το μόνο που έχει κάνει ο κ. Τσίπρας είναι να απομονώσει τη χώρα, να αλλάξει την ονομασία της τρόικας σε θεσμούς και τα κλιμάκια να κάνουν διαπραγματεύσεις σε γκαράζ ξενοδοχείων.

«Εμείς είπαμε, φέρτε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, ολοκληρώστε τη στροφή στον ρεαλισμό, κι αν το σχέδιο είναι για το καλό τη χώρας θα το στηρίξουμε, σημείωσε.

«Όσο ήταν αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε ούτε ένα νομοσχέδιο, εμείς ήδη έχουμε ψηφίσει δύο», επεσήμανε.

Επιπλέον, ο κ. Παπαμιμίκος δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα συγκεκριμένο σχέδιο και τόνισε:

Ο λαός τους εξέλεξε και πολλοί υπουργοί μιλάνε για δημοψήφισμα. Εμπαίζουν τον ελληνικό λαό και τον οδηγούν στα βράχια. Εμείς είμαστε σε συνεννόηση με τα κόμματα που έχουν σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό και η συνεννόηση θα εξελιχθεί το επόμενο διάστημα.

Τέλος, σχετικά με τον επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ανέφερε πως «δεν μπορεί να λύσει τα πάντα με μαγικό ραβδάκι απ' τη μια μέρα στην άλλη».