«Κακή ημέρα για την ανθρωπότητα» χαρακτήρισε τη χθεσινή ο Νίκος Βούτσης με αφορμή τη μεγάλη προσφυγική τραγωδία στα νερά της Μεσογείου.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι τα δύο πρώτα χρόνια ανέχθηκε τη Χρυσή Αυγή που στοχοποιούσε και χρησιμοποιούσε τους μετανάστες ως εξιλαστήρια θύματα, ενώ ταυτόχρονα διαστρέβλωνε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό. «Αυτά που λένε περί «ανοιχτών συνόρων» είναι ψευδή. Τα σύνορα τα άνοιξαν οι άλλοι με την κρίση για να φύγουν 200.000 επιστήμονες στο εξωτερικό», σημείωσε.

Τόνισε, δε, ότι θέση της κυβέρνησης είναι να αναλάβουν και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως του Βορρά, το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί σε σχέση με την οικονομική και κοινωνική κατάστασή τους.

Για την αντιμετώπιση των αυξημένων, το τελευταίο διάστημα, μεταναστευτικών ροών, ο κ. Βούτσης διευκρίνισε ότι για τη στέγαση περίπου 2.500 ατόμων αναζητούνται κλειστοί ξενώνες 50 το πολύ θέσεων ο καθένας, διάσπαρτων ανά την επικράτεια. Αναγνώρισε, πάντως, την ανεπάρκεια σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό (σε γιατρούς, αστυνομικούς και λιμενικούς), που σε συνδυασμό με τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της χώρας, δυσχεραίνουν την όλη προσπάθεια.