current views are: 2

20 Απριλίου 2015
Δημοσίευση16:06

Ποτάμι: Η κυβέρνηση εξάντλησε τα αποθεματικά κοινοβουλευτικής αξιοπιστίας

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί το «Ποτάμι» για την Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τα αποθεματικά των δημοσίων οργανισμών.

Δημοσίευση 16:06’
αρθρο-newpost

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί το «Ποτάμι» για την Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τα αποθεματικά των δημοσίων οργανισμών.

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί το «Ποτάμι» για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τα αποθεματικά των δημοσίων οργανισμών.

Σε ανακοίνωση του, το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη τονίζει πως «ο πρωθυπουργός εξάντλησε όλα τα αποθεματικά κοινοβουλευτικής αξιοπιστίας που είχε» και πρόσθεσε:

Οι διαπραγματεύσεις πια έχουν τον χαρακτήρα ζωής ή θανάτου. Οι κορώνες για σκληρή διαπραγμάτευση θα μείνουν κενό γράμμα γιατί η ολιγωρία των συγκυβερνώντων μας έφεραν κυριολεκτικά μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Το «Ποτάμι» τονίζει ότι με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση εξαντλεί όλα τα αποθεματικά των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης σε μια ύστατη προσπάθεια να κρατήσει τον προϋπολογισμό όρθιο για λίγες ακόμη ημέρες.

«Είναι πια αναπόφευκτη κίνηση. Έτσι, όμως, σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων η κατάρρευση του κράτους δε θα είναι μερική – όπως θα ήταν σε άλλη περίπτωση- αλλά πλήρης», αναφέρει και υπογραμμίζει ότι εξαντλεί και όποια αποθεματικά διαπραγματευτικής ισχύος της έχουν απομείνει.

«Είναι δεδομένο πως θα έπρεπε να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά τα πράγματα και η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες για τη σημερινή πορεία. Όμως, έστω και τώρα, ας αναλογιστεί σε τι εφιαλτική θέση έχει φέρει τη χώρα κι ας πάρει τις σωστές αποφάσεις για να αποφύγουμε την καταστροφή» καταλήγει η ανακοίνωση.


σχετικα αρθρα