Από τον Παναγιώτη Τζαννετάτο

Τα βέλη της προς την πολιτική που άσκησε σε Ευρώπη τα χρόνια της κρίσης με την επιβολή μέτρων λιτότητας, έστρεψε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την τοποθέτησή της στη διάσκεψη των Προέδρων των Ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων στη Ρώμη.

Συγκεκριμένα, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε πως η Ευρώπη τα τελευταία πέντε χρόνια έχει χάσει τον δρόμο της και πως τα κρατική χρέη έγινε η βάση ενός μηχανισμού που έχει ως στόχο να στραγγαλίσει τους λαούς της Ένωσης. «Το πρόγραμμα αποδείχθηκε ότι είναι ένα πρόγραμμα φυλάκισης και όχι διάσωσης που συνοδεύτηκε από συγκεκριμένα μέτρα λιτότητας που έχουν ωθήσει τις οικονομίες σε ύφεση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος της Βουλής περιέγραψε με μελανά χρώματα τα αποτελέσματα της ασκούμενης πολιτικής στη χώρα μας, λέγοντας ότι τα μέτρα έχον οδηγήσει σε φτώχεια και ανεργία.

Ακόμα, αναφέρθηκε και στην επιτροπής αλήθειας για την διερεύνηση του δημοσίου χρέους, εξηγώντας πως μέσα από τη διαδικασία αυτή θα φανεί ποιο τμήμα του είναι παράνομο, επαχθές ή μη βιώσιμο. «Αδημονούμε να συνεργαστούμε με όλους εσάς», δήλωσε χαρακτηριστικά.