Στην αντεπίθεση περνάει η κυβέρνηση στο θέμα της μετανάστευσης, κατηγορώντας τη ΝΔ για σιγή απέναντι στις ανθρώπινες απώλειες χιλιάδων προσφύγων στη Μεσόγειο.

«Η λαλίστατη αξιωματική αντιπολίτευση εδώ και σχεδόν δύο 24ωρα έχει χάσει την μιλιά της για τους εκατοντάδες νεκρούς πρόσφυγες στην Μεσόγειο, αφού η πραγματικότητα  δεν ταιριάζει με τις λαϊκίστικες κορώνες της. Παρόλα αυτά έχει το θράσος να μιλάει για ρουσφέτια σε τρομοκράτες. Λογικό. Από ρουσφέτια ξέρει καλά και αυτό άλλωστε αποδεικνύεται καθημερινά με αποκαλύψεις από τα πεπραγμένα της» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης τονίζει ότι «η εφαρμογή του κράτους δικαίου δεν είναι ρουσφέτι, είναι υποχρέωση της Ελληνικής Δημοκρατίας» και υπενθυμίζει στη ΝΔ ότι ο κατ’ οίκον περιορισμός με βραχιολάκι δεν αποτελεί απελευθέρωση. 

«Και να υπενθυμίσουμε στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας την υπόθεση του γνωστού κ. Καραβέλα της Siemens, ο οποίος δεν φορούσε βραχιολάκι και ακόμα καταζητείται…» καταλήγει η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.