Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Την πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να δώσει μπόνους σε όσους πληρώσουν εφάπαξ στις 30 Ιουλίου, την φορολογία εισοδήματος, ανακοίνωσε από τη Βουλή κατά τη διάρκεια επίκαιρης ερώτησης η Νάντια Βαλαβάνη.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες το μπόνους που αναμένεται να δώσει το υπουργείο, είναι έκπτωση στο φόρο που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι. Η ρύθμιση σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται να κατατεθεί με τη μορφή τροπολογίας αυτή την εβδομάδα στη Βουλή.

Προειδοποίηση σε μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου

Σε αυστηρή προειδοποίηση για τους μεγαλοφειλέτες του δημοσίου που δεν έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών για τις 100 δόσεις, προχώρησε από το βήμα της Βουλής η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών. 

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου, η αρμόδια υπουργός είπε ότι το ΥΠΟΙΚ θα προχωρήσει σε λήψη πρόσθετων μέτρων έναντι όσων δεν θα ρυθμίσουν.

Μάλιστα δίνοντας ορισμένα στατιστικά στοιχεία όσων δεν μπήκαν στη διαδικασία να ρυθμίσουν τις οφειλές της, είπε πως πρόκειται για 60 ναυτιλιακές εταιρίες, 200 βιομηχανίες, εκατοντάδες εμπορικές επιχειρήσεις, ποδοσφαιρικές ομάδες, ΔΕΚΟ αλλά και δεκάδες Δήμοι της χώρας.

Η κ. Βαλαβάνη πρόσθεσε ακόμα, ότι πάνω 150.000 ευρώ χρέη προς το δημόσιο έχουν 10.500 φυσικά πρόσωπα και 13.000 νομικά. Από αυτούς τα φυσικά πρόσωπα χρωτστούν το ποσό των 20 δις και τα νομικά πάνω από 47,5 δις ευρώ.