«Προδήλως αντισυνταγματική» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων την απόφαση της κυβέρνησης για μεταφορά των διαθεσίμων του δημοσίου στην ΤτΕ.

Μάλιστα, ο Γιώργος Καμίνης θα συμμετάσχει στην αυριανή έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με εισήγηση να μην εφαρμοστεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Υπενθυμίζεται πως η απόφαση της κυβέρνησης προκάλεσε τη διακοπή της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας το οποίο καταδικάζει, σε ψήφισμά του, την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και επιφυλάσσεται για κάθε ενέργεια που θα προστατεύει τα χρήματα των πολιτών της Αθήνας.

Ενόψει της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης της Κεντρικής  Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, εκφράζει την έντονη αντίθεσή του, τονίζει ότι ο δήμος Αθηναίων θα εισηγηθεί στο ΔΣ της ΚΕΔΕ να μην εφαρμοστεί η ΠΝΠ, ως προδήλως αντισυνταγματική, καθώς παραβιάζει βάναυσα την αυτοτέλεια των ΟΤΑ. 

Ο κ. Καμίνης υπογραμμίζει ότι τέτοιου είδους αιφνιδιαστικές ενέργειες δημιουργούν εικόνα θεσμικής διάλυσης και στην ουσία αναστέλλουν τη λειτουργία των δήμων.