Πανούσης: Πολιτικά παιχνίδια πίσω από τις καταλήψεις

Πανούσης: Πολιτικά παιχνίδια πίσω από τις καταλήψεις

Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Την άποψη ότι πίσω από τις καταλήψεις παίζεται πολιτικό παιχνίδι και που για την αντιμετώπισή του δεν αρκεί η κατασταλτική λειτουργία της αστυνομίας, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο Γιάννης Πανούσης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη για τις καταλήψεις, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, εκτίμησε πως αυτό το φαινόμενο θα συνεχιστεί και πως για να αντιμετωπιστεί δεν αρκεί μόνο η κατασταλτική λειτουργία της αστυνομίας, αλλά μια συνολικότερη συζήτηση σε επίπεδο κομμάτων και Πολιτείας.

«Δεκαπεντάχρονα κοριτσάκια πετούν μολότοφ, μπαχαλάκηδες μισθώνουν τις υπηρεσίες τους, η τρομοκρατεία απειλεί τη Δημοκρατία. Υπάρχει 40 χρόνια ένοπλη βία και πρέπει οι φορείς και η πολιτεία να συζητήσουν όχι αντιπολιτευτικά και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός και σημείωσε ότι πλέον οι καταλήψεις δεν περιορίζονται σε ένα συντεχνιακό συμφέρον, αλλά έχουν ως στόχο να παίξουν πολιτικά παιχνίδια.

Ο κ. Πανούσης, πρόσθεσε πως άλλες χώρες όπως η Ιταλία και η Γερμανία, συζήτησαν και ξεπέρασαν τα προβλήματα τρομοκρατίας που αντιμετώπισαν, κάτι όμως που δεν έγινε στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε την κυβέρνηση για τις αναφορές του πρωθυπουργού σε «δημοκρατική στάθμιση στην διαχείριση των κρίσεων», εξηγώντας πως ο ρόλος του αστυνομικού δεν σχετίζεται με εκείνο του κοινωνικού λειτουργού, αλλά έχει να κάνει με τη προστασία όλων των πολιτών.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο