current views are: 2

20 Απριλίου 2015
Δημοσίευση18:56

Δημοσκόπηση: Κάτω από τη βάση η κυβέρνηση – Σε ελεύθερη πτώση η στήριξη στη διαπραγματευτική στρατηγική

Με την αβεβαιότητα να εντείνεται καθώς η διαπραγμάτευση με τους δανειστές οι πολίτες εμφανίζονται όλο και πιο απαισιόδοξοι σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Αρνητική βαθμολογία για την κυβέρνηση σε αρκετούς τομείς.

Δημοσίευση 18:56’
αρθρο-newpost

Με την αβεβαιότητα να εντείνεται καθώς η διαπραγμάτευση με τους δανειστές οι πολίτες εμφανίζονται όλο και πιο απαισιόδοξοι σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Αρνητική βαθμολογία για την κυβέρνηση σε αρκετούς τομείς.

Με την αβεβαιότητα να εντείνεται καθώς η διαπραγμάτευση με τους δανειστές οι πολίτες εμφανίζονται όλο και πιο απαισιόδοξοι σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Κάτω από τη βάση η βαθμολογία της κυβέρνησης στους περισσότερους τομείς.

Πιο συγκεκριμένα, η πλειοψηφία (το 41,5%) θεωρεί πως μέσα στους επόμενους 12 μήνες η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του θα χειροτερέψει. Το 35,5% θεωρεί πως θα μείνει η ίδια και το 16,5% θεωρεί πως θα βελτιωθεί.

Το ποσοστό απαισιόδοξων σε σχέση με τον Μάρτιο αυξήθηκε κατά εννέα μονάδες (32,5%), ενώ αυτό των αισιόδοξων έπεσε κατά 4,5 μονάδες (21%).

Την ίδια ώρα, το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ προκαλεί φόβο στο 56% (45,5% τον Μάρτιο), ελπίδα στο 12% (11%), κανένα συναίσθημα στο 23% (26,5%), ενώ το 9% απαντά πως δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα (17% τον Μάρτιο).

Η πλειοψηφία ωστόσο θεωρεί πως η διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης είναι σωστή σε ποσοστό 45,5%, λανθασμένη σε ποσοστό 39,5% και κάποτε σωστή, κάποτε λανθασμένη σε ποσοστό 8,5%.

Το ποσοστά αυτών που θεωρούν πως είναι σωστή η στρατηγική της διαπραγμάτευσης έπεσε κατά 10 μονάδες (55,5%), ενώ αυτοί που τη θεωρούν λάθος είναι κατά 12% περισσότεροι.

Με κακούς έως μέτριους βαθμούς αξιολογούν οι πολίτες τις έως τώρα επιδόσεις της κυβέρνησης σε πολλά πολιτικά μέτωπα.

Τα πιο μελανά σημεία είναι οι τομείς της Μετανάστευσης και της Εγκληματικότητας και Ασφάλειας, όπου οι πολίτες βαθμολογούν την κυβέρνηση με 3 και 3,7 στα 10, αντίστοιχα. Μάλιστα, ο βαθμός που απέσπασε τις περισσότερες απαντήσεις και στις δυο περιπτώσεις ήταν το μηδέν.

Ο μοναδικός τομέας όπου η κυβέρνηση βαθμολογείται «πάνω από τη βάση» είναι η Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα, με 5,5 στα 10. Αντίθετα, σε Οικονομία, Δημόσια Διοίκηση, Υγεία, και Παιδεία οι επιδόσεις της κυβέρνησης κυμαίνονται μεταξύ του 4,2 και του 4,6.

Το 59,5% κρίνει θετική ή πολύ θετικά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, ο οποίος παραμένει και ο μακράν δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός (55% θετική γνώμη). 

Την ίδια ώρα, οι πολίτες σε ποσοστό 68% τάχθηκαν υπέρ της επέμβασης της αστυνομίας την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ.

Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσκόπηση


σχετικα αρθρα