Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Στην παγίδα (εύκολη λύση) της Πράξης Νομοθετικού Περιεχόμενου κατέφυγε για δεύτερη φορά σ' έναν μήνα η κυβέρνηση προκειμένου να μεταφερθούν τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων του δημοσίου σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος. 

Η κίνηση της κυβέρνησης καταδεικνύει και την κατάσταση συναγερμού στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία αφού ουσιαστικά οι φορείς του δημοσίου υποχρεούνται να μεταφέρουν τα διαθέσιμά τους στην ΤτΕ ώστε να χρησιμοποιηθούν εάν χρειαστεί για την έκδοση repos. 

Εκτιμάται ότι τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της γενικής κυβέρνησης δεν υπερβαίνουν τα τρία δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι στην πράξη η χώρα έχει χρήματα για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις ως τον Ιούνιο. Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Μαΐου πρέπει να καταβάλει εκ νέου στο ΔΝΤ μία ακόμη δόση ύψους 750 εκ. ευρώ αυτήν την φορά, τα οποία αυτήν την στιγμή δεν υπάρχουν.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή έγινε για λόγους ασφάλειας, παρ' όλα αυτά δείχνει ότι τα ταμεία του κράτους έχουν στεγνώσει. Σκέψεις για να μεταφερθούν στην ΤτΕ και τα ταμειακά διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων ύψους 3 δισ. ευρώ εγκαταλείφθηκαν εγκαίρως με το σκεπτικό ότι θα δημιουργηθεί πανικός και ότι θα υπάρξει σωρεία αντιδράσεων. 

Η εξέλιξη αυτή δείχνει πάντως και την αποτυχία να βρεθούν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης της χώρας.