Κατά των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου τάχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Στρατούλης σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης  για τα αποθεματικά των φορέων του δημοσίου και των ΟΤΑ.

«Δεν είναι καλό πράγμα να φέρνεις Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έστω και για έκτακτα μέτρα» δήλωσε το πρωί της Τρίτης στον Γιώργο Παπαδάκη, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Στρατούλης  προσθέτοντας πως η απόφαση αυτή «δεν είναι πολύ δραματική» γιατί αφορά κάποια διαθέσιμα και όχι χρήματα για ανάγκες μισθοδοσίας.

«Δεν στιγματίζει αυτή η ΠΝΠ γιατί δεν αφορά μειώσεις μισθών και συντάξεων» απάντησε ο Δημήτρης Στρατούλης όταν του ειπώθηκε ότι είναι στίγμα για μια αριστερή κυβέρνηση σε 90 ημέρες να χρησιμοποιεί δύο φορές την επιλογή της ΠΝΠ.

«Η ΠΝΠ πρέπει να γίνεται με φειδώ και χωρίς να θίγει δικαιώματα του λαού και μπροστά στη μάχη που δίνουμε για να κρατήσουμε τη χώρα όρθια ενώ αυτοί θέλουν η χώρα να χρεοκοπήσει και να υπογράψει νέο μνημόνιο υπάρχουν πράξεις πατριωτισμού που πρέπει να τις βλέπεις» συμπλήρωσε.