Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τα διαθέσιμα των Δήμων και των Περιφερειών.

Η ΝΔ κάνει λόγο για αφαίμαξη των ταμείων των Δήμων και των Περιφερειών ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «θεωρεί την Αυτοδιοίκηση τιμάριο της Κεντρικής Διοίκησης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ:

«Η Κυβέρνηση αφού απέτυχε έως σήμερα να εξασφαλίσει τη ρευστότητα του Κρατικού Ταμείου και να μην κηρύξει γενικευμένη στάση πληρωμών, προχωρεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στην αφαίμαξη ακόμη και των Ταμείων των Δήμων και Περιφερειών και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, για να καλύψει και σχετικές προηγούμενες αποφάσεις της Περιφέρειας Αττικής. 

Είναι πλέον πασιφανές ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , παρά τις κατά καιρούς διακηρύξεις της περί ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης αυτοδιοίκησης, δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο θεωρώντας την Αυτοδιοίκηση τιμάριο της Κεντρικής Διοίκησης.

 Η απόφαση αυτή θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την δυνατότητα της αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού να ανταποκριθεί σε βασικές υπηρεσίες προς τους Πολίτες. Με την απόφαση αυτή η Κυβέρνηση οδηγεί και την Αυτοδιοίκηση σε στάση πληρωμών.
 
Με όλα αυτά αναρωτιόμαστε ποια θα είναι η επόμενη πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την Αυτοδιοίκηση;»